Fantastični Schwartzman

Kakav meč u Parizu, Thiem izgubio nakon pet sati

Nakon pet sati i osam minuta igre, Argentinac Diego Schwartzman je uspio pobijediti pobjednika US Opena, dvostrukog uzastopnog finalistu ovog turnira, svog velikog prijatelja Dominica Thiema 7:6(1), 5:7, 6:7(6), 7:6(5), 6:2.
Sport / Ostali sportovi | 06. 10. 2020. u 22:21 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatan meč u četvrtfinalu Roland Garrosa. Jedan od najboljih u posljednjih nekoliko godina, ako ne i najbolji.

Nakon pet sati i osam minuta igre, Argentinac Diego Schwartzman je uspio pobijediti pobjednika US Opena, dvostrukog uzastopnog finalistu ovog turnira, svog velikog prijatelja DominicaThiema 7:6(1), 5:7, 6:7(6), 7:6(5), 6:2.

Teško je i nabrojati ili izdvojiti sve one detalje koji su obilježili ovaj meč. Sve sjajne poene koji su odigrali jedan ili drugi. Thiem je u prvom setu ispustio break prednosti, u drugom je opet jedan na početku, ali je uspio izjednačiti tek nakon što je ponovo uzeo servis Argentincu kod 5:5. U trećem je Schwartzman vodio 3:1, 5:3, Thiem je uzeo set kroz tie break.

Ni četvrti set nije bio lišen preokreta. Prvo je Austrijanac krenuo sa 2:0, onda je Schwartzman od narednih šest gemova uzeo pet za 5:3, ali ni tu nije bio kraj priče, barem u tom setu. Na 5:4, Argentinac je ispustio tri set lopte, ali je ipak dobio set. Već na kraju četvrtog seta je bilo primjetno kako umor hvata Thiema.

Jednostavno, Austrijanac je ostao bez goriva. Bez osvojenog poena je izgubio servis gem u šestom gemu petog, do kraja meča je uhvatio dva poena. Velika serija DominicaThiema koja je trajala od US Opena je prekinuta. Schwartzman koji je u Rimu deklasirao Nadala se potpuno zasluženo prvi put plasirao u polufinale Grand Slam turnira.

Statistika kaže kako je Schwartzman na mreži osvojio 62 posto poena (44/71), omjer winnera je bio na strani poraženog 47-65. Od dvadeset dvije break lopte koliko je imao, Thiem je iskoristio tek devet, dok je Schwartzman bio puno uspješniji (10/16). Kada su u pitanju neforsirane pogreške, Thiem ih sakupio čak 81, ili 19 više od suparnika na drugoj strani.

''Jako sam sretan, ne samo zbog ulaska u polufinale, ovo je ukupno gledajući veliki iskorak za mene. U drugom i trećem setu sam bio izvan sebe, vrištao sam, ludio, bio nervozan. Jer sam imao neke šanse koje nisam iskoristio. Na kraju sam uspio. Ovo je treći put da sam ovdje igrao pet setova, prethodna dva sam izgubio, ovaj put sam pobijedio. Dominica izuzetno poštujem, to je moj veliki prijatelj, ovdje je dva puta igrao finale i zbog toga mi je pobjeda još važnija'', rekao je nakon meča Argentinac.

Kopirati
Drag cursor here to close