Sudac je pogriješio

Kad Španjolac poludi...

Na kraju meča se Carreno-Busta rukovao sa Nishikorijem i onda je jednostavno pukao
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2019. u 20:10 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Činilo se kako Carreno-Busta ima meč u svojim rukama. Imao je 2:0 u setovima i break prednosti u trećem. Kei Nishikori se vratio, uzeo treći kroz tie break, a onda i četvrti iskoristivši set loptu kod 5:4.

U petom je Kei bio za korak ispred Španjolca s obzirom na rani break iz trećeg gem. Carreno-Busta se vratio u desetom, pa se na kraju igrao od ove godine uvedeni tie break.

Tie break u kojem se dogodio sporni detalj. Kod vodstva Carrena Buste 8:5, Španjolac je pogodio vrh mreže i loptica se odbila na liniju. Linijski je pozvao aut, Carreno-Busta je stao, Nishikori lagano plasirao backhand za poen, za ostanak u meču Španjolac je ušao u raspravu sa sucem u stolici, odluka se nije promijenila.

Video: Pablo Carreno Busta got robbed by horrible call from chair umpire

Na kraju je Japanac slavio 10:8 u super tie breaku, zaključivši maraton koji je potrajao pet sati i jedanaest minuta. 

Na kraju meča se Carreno-Busta rukovao sa Nishikorijem i onda je jednostavno pukao. Počeo je bacati stvari, galamiti, a galama je postajala sve jača što je publika više negodovala. Na pressici je još jednom objasnio cijelu situaciju:

Video: Emotions get the better of Pablo Carreno Busta

''Očito je da sam užasno tužan, jer nakon pet sati igre način na koji sam napustio teren nije bio korektan i zbog toga mi je žao. Ali mislim da je sudac pogriješio, sudac koji je bio blizu terena je pogriješio, a ja sam nakon tog poena izgubio glavu. Žao mi je što sam na ovakav način ispao s Australian Opena jer sam igrao zaista dobro i odigrao sam nevjerojatan meč. Imate oko sokolovo. Ja zovem oko sokolovo i pokaže se da je loptica bila dobra, a sudac, ne znam zašto, on kaže da je poen za Nishikorija. Ako on misli da je poen za Nishikorija, zašto onda zvati oko sokolovo. Ako zovem oko sokolovo, a lopta je u autu, onda sam izgubio pravo na oko sokolovo. A zvao sam ga, lopta je bila unutra, a izgubio sam poen. Nije mi jasno'', kaže Pablo Carrena Busta.

Kopirati
Drag cursor here to close