Suradnja za očuvanje prirode

Juniorsko Svjetsko prvenstvo u mušičarenju: Spoj sporta, mladih i prirode

Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy (TNC) potpisali su sporazum o suradnji
Sport / Ostali sportovi | 16. 05. 2023. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy potpisali su sporazum o suradnji za sprovođenje 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini ''mušičarenje'' (Fly Fishing) koje će se održati od 16. do 23. srpnja 2023. godine u Blagaju, a domaćini ovog takmičenja su Udruženje sportskih ribolovaca ''Neretva 1933'' Mostar.

Ova tri važna partnera uključila su se u organizaciju ovog svjetskog prvenstva kako bi zajednički radili na promoviranju sportskog ribolova i očuvanju prirodnih bogatstava. Sporazum o suradnji između ove tri organizacije ima za cilj osigurati uspješnu organizaciju takmičenja, koje će ugostiti juniore iz cijelog svijeta.

Foto: Novi val Blagaj / Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy potpisali su sporazum o suradnji 

Strane će u tijeku održavanja svjetskog prvenstva predstaviti kampanju „Zajedno za Rijeke” koja ima za cilj zaštititi i promovirati vrijednosti rijeka Jugoistočne Europe.

Mušičarenje je zahtjevna i precizna disciplina ribolova, a ova suradnja trebala bi omogućiti nezaboravno iskustvo za sve sudionike. Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i The Nature Conservancy predstavljaju primjer uspješne suradnje između sportskih i ekoloških organizacija.

Foto: Novi val Blagaj / Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy potpisali su sporazum o suradnji 
 
Ovaj sporazum pokazuje važnost zaštite okoliša i promoviranje održivosti u sportu ribolova. Uz podršku ove tri organizacije, 20. svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini mušičarenja bit će nezaboravan događaj koji će pomoći u promoviranju ovog prekrasnog sporta širom svijeta.
Kopirati
Drag cursor here to close