Prvenstvo u Bijeljini

Juniorke BiH pete na Balkanskom prvenstvu; debitirale tri Hercegovke

Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2016. u 09:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je peto mjesto u ukupnom poretku Balkanskog prvenstva za juniorke ostvarivši pobjedu na reprezentacijom Bugarske.

Bosna i Hercegovina slavila je pobjedu rezultatom 3:0 i time se revanširala Bugarkama za poraz iz grupne faze natjecanja.

Ženska juniorska reprezentacija Turske prvak je Balkanskog prvenstva za juniorke 2016. godine. U finalnoj utakmici sa reprezentacijom Srbije Turkinje su slavile rezultatom 3:0.

U utakmici za treće mjesto juniorke Crne Gore slavile su pobjedu nad reprezentacijom Rumunije rezultatom 3:1 i time osigurale srebrnu medalju na ovogodišnjoj Balkanijadi.

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Makedonije ostvarila je pobjedu nad reprezentacijom Moldavije i time zauzela 7. mjesto na ovogodišnjem prvenstvu. U utakmici odigranoj u 5 setova Makedonke su slavije rezultatom 3:2.

Inače, na ovom Balkanskom prvenstvu debitirale su tri Hercegovke - Čapljinka Ilijana Dugandžić u ulozi izbornice reprezentacije te dvije odbojkašice Širokog Brijega, Maja Lasić i Ivana Šantić.

Kopirati
Drag cursor here to close