Baltik i Slovačka

Judašima Borse zlato i bronca na prestižnim natjecanjima

Kyodai Open - najjači judo turnir za djecu na Baltiku okupio je oko 1.000 natjecatelja iz 15 zemalja
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judaši mostarske Borse ovog su vikenda nastupili na dva jaka međunarodna judo turnira održanima u Latviji i Slovačkoj.

Kyodai Open - najjači judo turnir za djecu na Baltiku okupio je oko 1.000 natjecatelja iz 15 zemalja (Austrija, Bjelorusija, Belgija, Estonija, Izrael, Kirgistan, Rusija, Litanvija, Nizozemska, Poljska, Finska, Ukrajina, Njemačka, Latvija i Bosna i Hercegovina).

Dvodnevno natjecanje održano je u Rigi, glavnom gradu Latvije, u organizaciji judo kluba Kyodai.  Izrazitu kvalitetu turniru dali su natjecatelji, kako navode iz Borse, koji dolaze iz zemalja bivšeg SSR-a koji su među najboljima u svijetu kada je u pitanju judo sport, a činili su više od polovice natjecatelja na ovom prestižnom natjecanju.

U Rigi je Borsa predstavljala Bosnu i Hercegovinu te je u konačnici ostvarila značajan uspjeh.

Iz judo kluba "Borsa" nastupali su: Petar Frljić, Martino Ćorić, Lovro Božić, Katarina Michalowicz i Tara Galić.

Zlatnim odličjem okitio se Petar Frljić, brončanim Lovro Božić, dok je Tara Galić ostvarila plasman 5. Mjesta, priopćeno je.

Osim baltičkog natjecanja, Borsa je sudjelovala na međunarodnom judo turniru u Bardeyovu, gradiću u Slovačkoj, gdje je istoimeni klub ugostio je oko 700 natjecatelja iz deset zemalja.

Borsa se i na ovom turniru predstavila sa pet natjecatelja, a medalje su osvojili Andrey Marchenko (zlato), te Filip Kolobarić (srebro).

Nakon Baltika i Slovačke, mostarske judaše čeka novi zadatak.

''Nakon turnira članovi mostarskog kluba sudjelovat će i na međunarodnom trening kampu kojeg organizira Europska judo unija, a predvodit će ga Olimpijski pobjednik i višestruki prvak Europe Talijan Giuseppe Madalloni'', navode iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close