Gdje prestaje logika, počinje BiH

Još jedna blamaža: Prvakinja neće na Svjetsko prvenstvo jer država nema novac

Bosnu i Hercegovinu će tako predstavljati djevojčica iz Širokog Brijega koja je uz pomoć gospodarstvenika i općine uspjela osigurati sredstva za put i kotizaciju.
Sport / Ostali sportovi | 16. 08. 2023. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da smo zemlja nelogičnosti to se zna već odavno, ali što mladi ispaštaju zbog toga, to će tek ući u anale, jer veliko je pitanje što mi ostavljamo svojoj djeci u naslijeđe.

Posljednjih dana u fokusu je Merjem Džafić iz Gračanice, koja je državna prvakinja u šahu za juniore i koja je izborila sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali putovati na njega neće jer nema novca.

Bosnu i Hercegovinu će tako predstavljati djevojčica iz Širokog Brijega koja je uz pomoć gospodarstvenika i općine uspjela osigurati sredstva za put i kotizaciju.

Jakup Džafić otac male Merjem vidno je razočaran, a o svemu se oglasio na Facebooku.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji,

moramo vas obavijestiti da Merjem najvjerojatnije neće nastupiti na svjetskom prvenstvu u Egiptu, jer nam se nitko nije odazvao na Zahtjev/Molbu za sponzorstvo, a polako istječe vrijeme za uplatu sredstava organizatoru, za registraciju, putovanje, hotel, itd. A rok je do 24. kolovoza.

Iako je Merjem apsolutna federalna i državna prvakinja, koja je ova dva natjecanja osvojila bez ijednog poraza, Merjem neće predstavljati Bosnu i Hercegovinu, a na velikom natjecanju BiH će predstavljati drugoplasirana sa državnog prvenstva Lucija Galić, jer su Luciju podržali poduzetnici iz Širokog Brijega te Široki Brijeg".

Moram još napomenuti da je Merjem osvojila i dva međunarodna natjecanja na kojim su nastupale i natjecateljice iz Hrvatske i Srbije što pokazuje da je Merjem u svojoj konkurenciji najbolja i u cijeloj regiji.

Tako se mi ophodimo prema našim talentima, tako gasimo i ubijamo njihovu volju, što se akobogoda, poznajući Merjem, neće dogoditi u njenom slučaju.

Merjem će akobogda nastaviti raditi, učiti i voljeti našu Bosnu i Hercegovinu.

Svijet voli svoje pobjednike, ali ne i mi, zbog toga smo tu gdje jesmo - zaključio je Jakup.

Kopirati
Drag cursor here to close