Zimski sportovi

Još 100 dana do ZOI u Pekingu - predstavljen izgled medalja

Prilikom izrade medalja zadržan je njihov klasični izgled te je zadržano načelo jednostavnog oblikovanja.
Sport / Ostali sportovi | 27. 10. 2021. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Točno 100 dana ostalo je do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu (4-20. veljače 2022.), a organizatori su tim povodom predstavili izgled medalja koje će biti dodjeljivane na njima, javlja HINA.

Medalje će simbolizirati ulogu Pekinga kao prvog grada koji će ugostiti i ljetne i zimske Igre, a nazvane su Tong Xin, odnosno "zajedno kao jedno". Sastoje se od pet krugova koji podsjećaju na tradicionalne kineske privjeske od žada, ali su i simboličan prikaz olimpijskog duha.

Prilikom izrade medalja zadržan je njihov klasični izgled te je zadržano načelo jednostavnog oblikovanja.

Na prednjoj strani medalje ugraviran je olimpijski simbol pet krugova, engleski natpis "XXIV Olympic Games Beijing 2022" te simboli snijega, leda i snježnih pahulja, dok su na stražnjoj strani logotip Igara, njihovo puno ime na kineskom pismu te ime discipline za koju je svaka pojedina medalja namijenjena.

Osim predstavljanja izgleda medalja, organizatori su obećali kako će Igre biti "jednostavne i sigurne" najavivši kako će svi sudionici biti svakodnevno testirani na virus COVID-19 te će biti smješteni u tri "balona". Prvi će se nalaziti u samom gradu Pekingu, drugi blizu Kinskog zida, a treći sjeverozapadno od Pekinga u provinciji Hebei.

Za razliku od ovogodišnjih ljetnih OI u Tokiju koje su održane u potpunosti bez prisutstva gledatelja, tijekom ZOI u Pekingu bit će dopušten ulaz lokalnom stanovništvu.

Kopirati
Drag cursor here to close