Judo

JK Neretva: Srđan Ajvaz osvojio Grand Prix u Slovačkoj

Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2017. u 11:47 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Banskoj Bystrici održan je veliki judo Grand Prix koji je okupio inpozantan broj sudionika, preko 850 natjecatelja, a zapažen nastup zabilježili su i džudisti mostarske Neretve. 

Na natjecanju je sudjelovalo preko 80 klubova iz Hrvatske, Rusije, Slovenije, Kosova, Ukrajine, Slovačke, Češke, Bugarske, BiH, Bjelorusije, Austrije i Poljske.

Trener JK Neretve, Majo Ćeško na ovaj turnir je poveo četvero svojih natjecatelja, a oni su osvojili tri zlatne medalje.

U uzrastu kadeta, najuspiješnijim se pokazao Srđan Ajvaz u kategoriji do 81 kg. Od ukupno 15 natjecatelja u kategoriji, on se popeo na najviše pobjedničko postolje. Uspjeh je veći kada se zna da je Ajvaz bio i najmlađi sudionik u svojoj kategoriji.

Prvu borbu dobio je protiv domaćeg predstavnika, Filipa Mitroviča, potom mu dolazi veoma neugodni Čeh Puc František, gdje Ajvaz također provodi borbu u svoju korist.

U polufinalnoj borbi dobiva jakog Čeha Mateja Silvestra na dva wazaria. Nakon dobro odrađene tri borbe, Ajvaz ulazi u finale gdje ga čeka iskusni protivnik koji je također imao sve pobjede. 

Međutim Ajvaz uz pomoć trenerskog savjeta dobiva borbu također na dva wazaria i zasluženo nosi titulu prvaka 4. Grand Prix-a u Banskoj Bystrici 2017.

Ostali natjecatelji su nastupili za mlađe uzraste (U11 i U13). Korina Džidić u kategoriji do 34 kg je u uzrastu djevjočica do 11 godina imala 4 pobjede - sve na Ippon. Stjepan Salmanić je u kategoriji do 42 kg u uzrastu do 13 godina sve natjecatelje pobjedio na Ippone te tako ostvario izvrstan rezultat, osvojivši zlato u veoma jakoj konkurenciji.

Jedini predstavnik koji nije uspio osvojiti medalju je Karlo Križanac, a razlog je promjena kategorije. Još uvijek se nije prilagodio na promjenu, gdje su svi protivnici imali po 4,5 kg više od njega.

“Kao trener, jako sam zadovoljan postignutim rezultatima”, rekao je trener Majo Ćeško i dodao: “Razlog više za zadovoljstvo činjenica je da je ovo prestižan turnir, a u to ime govori i lista zemalja sudionica. Mostarski klub Neretva jako je mlad, imamo dobar podmladak, tako da se nadamo još boljim rezultatima u budućnosti.”

Kopirati
Drag cursor here to close