Najjača MMA promocija

Jeremy Stephens više nije član UFC-a

Čak pet poraza u posljednjih šest nastupa (tri uzastopna) doživio je Jeremy Stephens.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2022. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimljivo ime od danas se više ne nalazi na UFC-ovom rosteru. Jeremy Stephens (28-19, 15-18 UFC, 1 NC), više nije član najjače svjetske MMA promocije. Radi se o jednom od najdugovječnijih članova UFC-a. Stephensov ugovor s UFC-om istekao je, no promocija je odlučila kako do potpisivanja novog ugovora neće doći.

Čak pet poraza u posljednjih šest nastupa (tri uzastopna) doživio je Jeremy Stephens. Prvi meč protiv Yaira Rodrigueza, završio je ''no contestom'', jer Stephens nije mogao nastaviti zbog uboda u oko. Rodriguez ga je u ponovljenom meču porazio jednoglasnom odlukom. Mateusz Gamrot, posljednji je borac koji je porazio Stephensa unutar UFC-a, a borbu su odradili u sedmom mjesecu protekle godine. Poljak je pobijedio submissionom (kimura) u prvoj rundi.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli MMA Junkie (@mmajunkiedotcom)

Mora se priznati kako je Stephens daleko od svojih najboljih dana. 35-godišnjak nadimka ''Lil Heathen'', još 2007. godine debitirao je pod okriljem UFC-a. U petom mjesecu spomenute godine, Stephens je debitirao porazom od Dina Thomasa. Upisao je Jeremy nakon toga pobjedu u MCC organizaciji, da bi se u rujnu 2007. godine vratio u UFC. Tu je ostao sve do ove godine, a unatoč negativnom omjeru, Stephens je pružio pregršt nezaboravnih nastupa. Devet puta slavio je nokautima, a pobjeđivao je borce kao što su Rafael dos Anjos, Josh Emmett, Renan Barao, Gilbert Melendez itd.

Ipak, unatoč nekim sjajnim pobjedama te pobjedničkim nizovima, Stephens nikada nije dogurao do borbe za pojas. Borci iz samog vrha, često su bili prevelik zalogaj za njega, a mora se priznati kako se Stephens borio sa serijom vrhunskih boraca. Imena poput Josea Alda, Charlesa Oliveire, Maxa Hollowayja i Frankieja Edgara samo su neka od izuzetno zvučnih imena s kojima je Stephens dijelio UFC-ov kavez.

Ukupno deset bonusa osvojio je Jeremy Stephens tijekom svoje UFC karijere. 34 UFC nastupa iza njega su i time trenutno zauzima četvrto mjesto u poretku. Jim Miller drži prvo mjesto s 38 nastupa. Što je sljedeće za 35-godišnjaka, nije poznato. ''Lil Heathen'' definitivno nije prestar da bi se umirovio i zasigurno može nešto ponuditi u nekim drugim promocijama. Međutim, upitno je koliko motivacije je preostalo u njemu.

Kopirati
Drag cursor here to close