Slučaj dobio nastavak

Javila se nestala tenisačica, ali u pismo malo tko vjeruje

Ona je navodno javnosti putem službenih kineskih medija uputila pismo u kojem kaže da je sve u najboljem redu, no mnogi su jako skeptični.
Sport / Ostali sportovi | 18. 11. 2021. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slučaj nestale kineske tenisačice Peng Shuai kojoj se zameo trag prije dva tjedna nakon što je na društvenim mrežama iznijela optužbe za seksualni napad protiv bivšeg kineskog potpredsjednika Zhanga Gaolija, dobio je novi nastavak.

Ona je navodno javnosti putem službenih kineskih medija uputila pismo u kojem kaže da je sve u najboljem redu, no mnogi su jako skeptični. Čelnik WTA-a Steve Simon rekao je da je sada još više zabrinut za njenu dobrobit, pišu sportske novosti.

Njena objava od 2. studenoga na kineskom Weibu sličnom Twitteru bila je uklonjena u kratkom roku, cenzori su blokirali brojne povezane pojmove, a od nje otad nema ni traga ni glasa.

Simon je dobio "uvjeravanja" iz Kine da je ona sigurna, ali nitko iz WTA-a nije je uspio kontaktirati da to ona i sama potvrdi.

"Vijesti o navodnom seksualnom zlostavljanju nisu istinite. Nisam nestala, odmaram se kod kuće i sve je u redu. Hvala vam još jednom što brinete o meni", navodno je napisala Peng u objavljenom pismu u kojeg malo ljudi vjeruje.

Steve Simon i dalje ne vjeruje: "U više navrata pokušavao sam doći do nje, ali bezuspješno. Njoj mora biti dopušteno govoriti slobodno, bez prisile ili zastrašivanja. Njezina tvrdnja o seksualnom zlostavljanju mora se istražiti transparentno i bez cenzure. Glasove žena treba čuti i poštivati, a ne cenzurirati niti diktirati''.

Kopirati
Drag cursor here to close