Igre će se održati?

Japan ukida izvanredno stanje, ali uz ''kvazi hitne mjere'' do OI

Ankete su pokazale da se japanska javnost većinom protivi održavanju Olimpijskih igara ove godine, zabrinuti 'poplavom' sportaša i dužnosnika iz inozemstva.
Sport / Ostali sportovi | 11. 06. 2021. u 06:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska vlada razmatra ukidanje izvanrednog stanja u Tokiju i nekoliko drugih prefektura kako je i zakazano za 20. lipnja, ali uz zadržavanje "kvazi hitnih" mjera sve do početka Olimpijskih igara u srpnju, izvijestio je dnevni list Mainichi.

U Tokiju se u posljednjih mjesec dana hitnih ograničenja povećao broj slučajeva zaraze koronavirusom, a vlasti su zabrinute širenjem varijanti virusa i stalnim opterećenjem medicinskih resursa.

Novine Mainichi izvijestile su u petak da će vlada u sklopu ciljanih "kvazi hitnih" mjera" od restorana tražiti da rade kraće radno vrijeme i uvesti i druga ograničenja, pa se tako traži i da se barovi i restorani zatvore do 20 sati, uz zabranu posluživanja alkohola.

Konačna odluka očekuje se krajem idućeg tjedna, nekoliko dana prije kraja trenutnog izvanrednog stanja.

Ankete su pokazale da se japanska javnost većinom protivi održavanju Olimpijskih igara ove godine, zabrinuti 'poplavom' sportaša i dužnosnika iz inozemstva.

Japan je za strane posjetitelje zatvoren od izbijanja pandemije prošle godine, a japanska vlada i olimpijski organizatori rekli su da će Igre ići dalje.

Početak Olimpijskih igara u Tokiju zakazan je za 23. srpnja 2021, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close