Indian Wells

Iznenađenje na Indian Wellsu: Thiem porazio Federera, Andreescu bolja od Kerber

U odlučujućem, trećem setu, oba tenisera igrala su poprilično sigurno na svoj servis, a onda u 11. gemu Thiem koristi prvu break loptu u trećem setu, dolazi u vodstvo od 6:5 i s osvojenim gemom na svoj servis dolazi do prve Masters titule u karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2019. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijanac Dominic Thiem porazio je Švicarca Rogera Federera u finalu Indian Wellsa rezultatom 2:1 u setovima (3-6, 6-3, 7-5) čime je osvojio prvi Masters trofej u karijeri.

Federer je puno bolje otvorio meč i već u drugom gemu pravi break kojim dolazi u vodstvo od 2:0, no Thiem se tu nije predao i u sedmom gemu vratio je izgubljeni break i ostavio šansu za osvajanje prvog seta.

Ipak, Federer je već u narednom - osmom gemu, napravio drugi break i stigao u vodstvo od 5:3, nakon čega je sigurnim servisom stigao do vodstva od 1:0 u setovima.

Thiem je s puno više koncentracije ušao u drugi set i nije dozvolio Federeru da mu odmah na početku napravi break, već je, potpuno suprotno, u četvrtom gemu iskoristio prvu break loptu i stigao do vodstva od 3:1, a sigurnom igrom na svoj servis do kraja drugog seta uspio je poravnati na ukupnih 1:1.

U odlučujućem, trećem setu, oba tenisera igrala su poprilično sigurno na svoj servis, čekajući prije svega grešku svog protivnika, a onda u 11. gemu Thiem koristi prvu break loptu u trećem setu, dolazi u vodstvo od 6:5 i s osvojenim gemom na svoj servis dolazi do prve Masters titule u karijeri.

S druge strane, Federer je propustio priliku da stigne do 101. ATP titule.

Bianca Andreescu (18), igračica koja je dobila pozivnicu za WTA turnir u Indian Wellesu slavila je nakon što je u finalu bila bolja 6:4, 3:6, 6:4 Angelique Kerber.

U njezinim godinama ovaj prestižni turnir osvajale su Monika Seleš, Serena Williams i Martina Hingis. Kasnije, sve su one postale svjetske teniske dive.

Kerber je Vodila 3:2 u trećem setu i imali servis. Ali nije uspjela to sačuvati, Andreescu je dobila tri gema zaredom i privela meč kraju. Za pobjedu ova Kanađanka koja ima rumunjske korijene osvojila je 1.354.010 dolara. Tako je ova osmnaestogodišnjakinja već kao tinejdžerka ostvarila američki san.

Kopirati
Drag cursor here to close