Predstavnica BiH

Ivona Ćurić najbolja je solo plesačica svijeta

Kroz različite programe tijekom trajanja festivala te kroz pomno birane koreografije predstavili su se natjecatelji iz osam država, 40 klubova te su svi sudionici pokazali izuzetan potencijal na plesnom podiju.
Sport / Ostali sportovi | 15. 11. 2022. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnica sportsko plesnog kluba Astorija Ivona Ćurić pobjednica je prvog WDSF turnira za solo plesačice u latino plesovima u dvije kategorije Odrasli i Youth solo latin.

Naime, Sarajevo Dance Festival svoje deveto izdanje zaključio je nastupima mladih plesača u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" i Domu mladih Skenderija.

Organizator festivala Sportsko plesni klub Astorija kroz spektakularnog programa tijekom dva dana vikenda publici je predstavio natjecanje Svjetske sportske plesne federacije (World DanceSport Federation –WDSF) visokog ranga za solo plesače.

Također, održano je i Državno prvenstvo u kombinaciji deset plesova za parove, zatim Državno prvenstvo BiH za solo plesačice u latinoameričkim plesovima, standardnim plesovima, takmičenje za grupe i formacije u latinoameričkim i standardnim  plesovima, kao i WDSF natjecanje za parove u kategoriji latinoameričkih te standardnih plesova te je održano međunarodno natjecanje u modernim plesovima. 
 
Tradicionalnu plesnu manifestaciju  otvorila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić te istaknula: "Ponosni smo na titulu Sarajeva – grada festivala".

Kroz različite programe tijekom trajanja festivala te kroz pomno birane koreografije  predstavili su se natjecatelji iz osam država, 40 klubova te su svi sudionici pokazali izuzetan potencijal na plesnom podiju.  

"Mi smo privilegirani jer smo imali priliku prisustvovati plesnom prazniku. Postali smo dio povijesti kao organizatori prvog WDSF Open solo female turnira, ali i prvi organizator koji je u jednom danu uspješno organizirao dva turnira. Gledali smo ostvarenja koja su obilježila plesnu sezonu, kako u BiH, tako i izvan granica naše zemlje. Svjesni smo nužnosti plesne suradnje kod kuće i u regionu. Zato su upravo ovakvi festivali važni i nadam se da će i narednih godina Sarajevo Dance Festival imati punu podršku kao i do sada", kazao je Mirza Geljo direktor SPK Astorija i jedan od glavnih trenera. 

Iduće godine SPK Astorija organizira jubilarni 10. Sarajevo Dance Festival koji će bit će održan od 3. studenoga do 12. studenoga 2023. godine s posebnim naglaskom na veći broj sudionika da bi Sarajevo i Bosna i Hercegovina dobili plesni događaj kakav zaslužujemo, na vrhunskom nivou rame uz rame s ostalim svjetskim turnirima.

Sarajevo Dance Festival podržao je Grad Sarajevo te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close