Svjetska bronca

Ivona Ćavar iz Linza: Sav trud i rad došao je danas na naplatu

Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2016. u 16:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne mogu opisati ovaj osjećaj jer su se trud, rad i vjera koje sam imala u sebe danas potvrdili. Sami nastup na Svjetskom prvenstvu je velika privilegija i tu se iskazuje koliko tko vrijedi.

Konkurencija je bila na najvišoj razini, kao sto i predstoji ovom prvenstvu, odradila sam šest mečeva od čega sam imala pet pobjeda i poraz u četvrtfinalu.

U meču za medalju sam se borila s bivšom viceprvakinjom svijeta sa prošlog prvenstva tako da sam i tim putem potvrdila ovu brončanu medalju.

I dalje sam pod velikim dojmom i zahvaljujem se treneru Miroslavu koji je bio svaku minutu uz mene, kao i članovima Karate kluba 'Neretva' Mostar te cijeloj reprezentaciji BiH'', poručila je iz Linza Ivona Ćavar, članica Sveučilišnog karate kluba Neretva, koja je osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u austrijskom Linzu.

Ivona je u borbi za medalju pobijedila Norvežanku Brunstad Gitte.

U prvom kolu je savladala predstavnicu Engleske Ameliju Jayne Harvey, u drugom kolu bila je bolja od Novozelanđanke Amy Thomason, dok je u trećem kolu pobijiedila Japanku Kayju Someyju.

U meču za ulazak u polufinale poražena je od predstavnice Danske Katrine Pedersen, dok je u repasažu bila bolja od Čileanke Susan Yvette.

Prvenstvo se održava od 25. listopada do 30. listopada, a na ovoj 23. po redu svjetskoj karate smorti sudjelovalo je više od 2000 sportaša i trenera iz 135 zemalja.

Ivona, koja je ove godine proglašena najboljom sportašicom Mostara, se ljetos zlatom okitila na Europskim sveučilišnim igrama te srebrom na Svjetskom kupu.

Kopirati
Drag cursor here to close