Pobjednik

Ivan Dodig: Nismo ni svjesni koliko su ovo veliki rezultati

''To je bio stvarno najteži meč. Sigurno da smo nakon toga vjerovali da će biti lakše i da možemo pobijediti i u finalu'', kazao je.
Sport / Ostali sportovi | 23. 02. 2021. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S peharom pobjednika Australian Opena u muškim parovima u splitsku zračnu luku kasno sinoć stigao je Ivan Dodig. U paru sa Slovakom Filipom Polašekom u finalu u Melbourneu porazio je branitelje naslova Rama i Salisburyja sa 6:3 6:4 za 88 minuta igre. No ipak najteži meč odigrali su u polufinalu protiv naših Mate Pavića i Nikole Mektića.

''To je bio stvarno najteži meč. Sigurno da smo nakon toga vjerovali da će biti lakše i da možemo pobijediti i u finalu'', kazao je.

Dodigu je ovo ukupno peta Grand slam titula čime je postao hrvatski rekorder, prema broju osvojenih naslova. Ovo mu je drugi naslov u muškim parovima, nakon što je 2015.osvojio Rolland Garros s Brazilcem Melom, a još ih tri ima u konkurenciji mješovitih parova.

''Veliki rezultat za mene osobno, mislim i općenito za hrvatski sport i za tenis. Ovo su veliki rezultati, osvajati Grand Slamove. Nevjerojatna stvar. Baš u razgovoru sa svojim partnerom mislim da je on u Slovačkoj prvi muški igrač koji je osvojio Grand Slam u povijesti u njihovoj državi, općenito možda drugi Grand Slam. Nismo ni svjesni koliko su ovo veliki rezultati i koliko smo jaki u tenisu'', kazao je Dodik.

Iz Splita se Dodig uputio u rodno Međugorje, no proslava titule morat će zbog epidemiološki razloga, ipak pričekati neka bolja vremena, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close