Veliki uspjeh

Ismail Barlov četvrti na svijetu

Član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva nastupio je u finalnoj utrci na 50 metara prsno i na kraju je ostvario veliki rezultat, završio je kao četvrti. Ismail je imao vrijeme 1:08.77 u klasi SB2.
Sport / Ostali sportovi | 31. 07. 2023. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni, fenomenalni prije svega borac, ali i dječak, Ismail Barlov ostvario je veliki rezultat na Svjetskom seniorskom prvenstvu u paraplivanju koje se održava u Manchesteru.

Član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva nastupio je u finalnoj utrci na 50 metara prsno i na kraju je ostvario veliki rezultat, završio je kao četvrti. Ismail je imao vrijeme 1:08.77 u klasi SB2. Zlatni je bio
Meksikanac Arnulfo Castorena s rezultatom 57.76. Drugi je bio Talijan Emannuele Mariglioano (1:07.06), ispred Grka Ioannisa Kostakisa (1:07.43).

Ismail Barlov je sa samo 12 godina uspio je izboriti A normu za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu. Sutra će bh. reprezentativac nastupiti u disciplini 150 miks. Bh. boje u Manchesteru brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u srijedu u disciplini 50 delfin.

Za one koji ne znaju, podsjećamo. Ismail Barlov boluje od TAR sindroma, rijetkog genetičkog poremećaja koji karakterizira odsustvo radijusne kosti u podlaktici i dramatično smanjen broj trombocita. Međutim, Ismaila kao i njegovog imenjaka jednostavno ništa ne može zaustaviti niti usporiti. Ogromna želja, volja, nesalomljivi duh prisutan je kod obojice i sa svakim novim ulaskom u bazen želja za rezultatima, uspjesima je sve veća. Rezultati iz Manchestera to i potvrđuju. 

Kopirati
Drag cursor here to close