a sada sport...

Iran zabranio gostovanje američkim hrvačima

Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2017. u 11:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reagirajući na izvršnu naredbu američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom s zabranjuju vize za Irance, Iran je u petak zabranio američkim hrvačima da sudjeluju na natjecanju Svjetskog kupa u hrvanju slobodnim stilom. 

Iranska državna novinska agencija Irna navela je riječi glasnogovrnika iranskog ministarstva vanjskih poslova Bahrama Ghasemija da je posebna komisija razmotrila slučaj i "usprotivila se gostovanju američkog tima u hrvanju slobodnim stilom".

Odluka predstavlja prvu akciju koju je poduzeo Iran u reakciji na Trumpovu izvršnu naredbu o zabrani viza za sedam muslimanskih zemalja, među kojima je i Iran. I

Teheran je ovog tjedna objavio da će poduzeti mjere odmazde, a Ghasemi je izjavio da nova američka administracija nije dala Iranu drugog izbora osim da hrvačima zabrani ulazak u zemlju.

Natjecanje u zapadnom iranskom gradu Kermanshahu održat će se 16. i 17. veljače.

Američki hrvački savez saopćio je da će poslati tim da se natječe na Svjetskom kupu u hrvanju slobodnim stilom, jednom od najprestižnijih natjecanja u svijetu hrvanja.

Hrvanje je ekstremno popularan sport u Iranu, a američki hrvači slobodnim stilom natječu se u toj zemlji od Takhti kupa u Teheranu 1998. godine nakon skoro 20-godišnjeg odsustva.

Otada su Amerikanci 15 puta prisustvovali hrvačkim natjecanjima čiji je domaćin bio Iran. Zauzvrat su Iranci 16 puta posjetili SAD kao gosti Američkog hrvačkog saveza od 1990-ih, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close