Rekord

Instalacija od loptica posvećena Đokoviću

Sport / Ostali sportovi | 08. 03. 2021. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

   

Veliki mozaik od teniskih loptica s likom Novaka Đokovića, prvi ovakvog tipa u svijetu, osvanuo je danas u Beogradu, na platou Teniskog centra "Novak" na Dorćolu.

Povod rada pod nazivom #2177, koji je ostvario arhitekta i umjetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista, nastao je iz želje da se obilježi prvi dan novog rekorda, odnosno broj Novakovih dana na prvom mjestu ATP liste.

Instalacija je široka 2,7 metara i visoka 3,8 metara, a površinu od deset kvadratnih metara ispunjava 2.177 teniskih loptica, prenosi Srna.

Pravljenju instalacije se u jednom trenutku priključio i Novak, a umjetnik i on su tada na teniskom terenu ukrstili sprej i reket, tako da ono što je nastalo ostaje kao jedinstven zalog kulturnoj baštini regije, navodi se.

Radovi na portretu od loptica trajali su tri dana, a autor ističe da su loptice pričvršćene u žičanoj mreži, što simbolizira neuspješne pokušaje Novakovog svrgavanja s teniskog trona, zato što je Đoković po mnogim teniskim vještinama jednostavno bolji od svih.

Video: 2177 - Novak Đoković's all-time record for the most weeks as ATP world No.1
Kopirati
Drag cursor here to close