AK Puls Tomislavgrad

Ilija Jukić pobjednik Duvanjskog pingvina

Organizator, Atletski klub Puls iz Tomislavgrada, je pripremio dvije utrke, "Carski pingvin" u dužini od 14,47 km i "Mali pingvin" u dužini od 8,24 km.
Sport / Ostali sportovi | 02. 01. 2022. u 16:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Duvanjski pingvin

Ovogodišnji pobjednik utrke "Duvanjski pingvin", koja je u nedjelju održana u Tomislavgradu, je Ilija Jukić iz Atletskog kluba Puls Tomislavgrad.

Drugo mjesto izborio je Josip Martinović, a treće Krešimir Tabak, oba iz AK Puls Tomislavgrad.

Organizator, Atletski klub Puls iz Tomislavgrada, je pripremio dvije utrke, "Carski pingvin" u dužini od 14,47 km i "Mali pingvin" u dužini od 8,24 km.

Prema službenim podacima za utrku se prijavilo ukupno 118 natjecatelja.

Za obje trkačke skupine organiziran je istovremeni start od Hotela Tomislav te dalje gradskim ulicama prema šumskom području Kologaja gdje se utrka odvijala šumskim stazama i makadamom, nakon čega se na jednom dijelu razdvaja utrka Carski pingvin i Mali pingvin, da bi se ponovno naknadno spojili na putu prema cilju.

Za utrku "Carski pingvi"  nastupilo je 35 trkača iz BiH i Hrvatske, a od žena prva je ciljnu ravninu prošla Dijana Manđeralo iz AK Puls/AK Fit Tomislavgrad (BiH).

Na drugoj utrci od 8,4 km pod nazivom "Mali pingvin" sudjelovalo je 47 trkača iz BiH, Hrvatske, Njemačke i Švicarske, a prvi je ciljnu ravninu istrčao Džemal Bukvić iz AK Puls Tomislavgrad (BiH), drugi je Miloš Klindo iz ARK Gradiška (BiH), a treće vrijeme je imao individualac Jakov Andabak iz BiH.

Od žena za utrku "Mali pingvin" prvu je ciljnu ravninu prešla Vesna Ćavar iz AK Puls Tomislavgrad.

Sav prihod od kotizacije je namjenjen u humanitarne svrhe za Duhovno humanitarnu udrugu "Kap ljubavi", koja skrbi oko 200 obitelji na terenu općine Tomislavgrad te oko 150 na područjima drugih općina.

Najbolje plasiranim podjeljene su diplome, a svi sudionici utrke odlikovani su prigodnim medaljama koje se za ovu priliku izrađene.

Kopirati
Drag cursor here to close