Oglasili se i Francuzi

I Roland Garros uvodi posebna pravila?

Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2022. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča o Novaku Đokoviću i njegovoj karijeri svakako će još neko vrijeme biti tema mnogih teniskih ali i sportskih analitičara. Prvo pitanje koje se ovih dana postavlja jeste kako će se dalje razvijati. Sam Novak je izjavio ili bolje rečeno napisao kako će sada uzeti pauzu što nakon svega nije neočkivano. Ostaje pitanje kada će se vratiti na terene.

Nakon Australije će se igrati dio turnira u dvoranama i teško da ćemo Đokovića gledati na jednom od njih. Nakon toga će uslijediti početak onih najboljih turnira iz Masters serije i možda bi to mogao biti neki okvirni termin povratka Đokovića. Ono što je posebno zanimljivo, jesu informacije koje dolaze iz Francuske.

Dan nakon što je odlučeno da prvi tenisač svijeta Novak Đoković mora napustiti Australiju jer nije cijepljen, francuska je vlada objavila da COVID potvrda neće biti obavezna samo za amaterske i profesionalne sportaše u Francuskoj nego i za strane sportaše koji dolaze na natjecanja u Francusku.

Svi sportaši koji dolaze u Francusku kako bi sudjelovali na nekom natjecanju, kao što je skorašnji rugby turnir Šest nacija, morat će biti cijepljeni, javlja u ponedjeljak agencija France Presse pozivajući se na vladine izvore.Prema francuskom zakonu o potvrdi o cijepljenju, kojeg je parlament usvojio u nedjelju, za ulazak na javna mjesta kao što su restorani, kafići, kina i međugradski vlakovi bit će potrebna potvrda o cijepljenju.

"Zakon o potvrdi o cijepljenju će se odnositi na sve koji su gledatelji ili profesionalni sportaši. I to do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, on je u svibnju. Situacija bi se mogla promijeniti do tada i mi se nadamo da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali očito nema izuzetaka", objavilo je francusko ministarstvo sporta.

Ova vijest dolazi samo dan nakon što je Gil Moreton, predsjednik Francuskog teniskog saveza, izjavio kako se već sada pripremaju za ovogodišnje izdanje Roland Garrosa, odnosno za dolazak necijepljenih tenisača i tenisačica.

Podsjetimo, ATP je objavio kako je procijepljeno čak 97 % igrača iz Top 100, a Đoković je jedan od rijetkih koji još uvijek odbija cjepivo protiv COVID-a 19.

Kopirati
Drag cursor here to close