biciklistička utrka

I ove godine MTB Liga Hercegovine

Sport / Ostali sportovi | 18. 08. 2015. u 14:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji više biciklističkih klubova iz Hercegovine te u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, krajem ovog mjeseca započet će 'SPARK Hercegovina MTB liga 2015'.

U sklopu Lige održat će se šest XC utrka, a prva je na redu 29. kolovoza u Gorancima iznad Mostara. Utrke će se još održati u Drinovcima kraj Gruda, Čitluku, Širokom Brijegu, Ljubuškom te u Neumu, gdje je nedavno osnovan istoimeni biciklistički klub.

''Ovogodišnja MTB Liga Hercegovine dosegnula je višu razinu organizacije i vjerujemo kako će polučiti još veći uspjeh nego što je to bilo prošlih godina'', kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, podsjetivši kako je MTB liga Hercegovine serija brdsko biciklističkih utrka, a zamišljena je radi popularizacije biciklizma.

''Međutim, ova sportska manifestacija nije usmjerena samo na natjecanje već na druženje i zabavu. Tako smo za rekreativne bicikliste, uoči prve utrke na Gorancima, organizirali biciklijadu pod nazivom "Uspon na Gorance" nakon koje će biti kao organizirano prigodno druženje uz glazbu kod Konobe 'Goranci''' kazao je Zorić.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje lige je tvrtka „SPARK poslovni park“.

''SPARK potiče razvoj startup zajednice i IT centra u Hercegovini, ali prepoznaje i važnost natjecateljskog duha, te zdravog načina življenja. Zato smo i iznimno ponosni što možemo dati svoj doprinos ovogodišnjoj MTB ligi Hercegovine'', izjavila je direktorica SPARK-a Andrea Čordaš.

U organizaciji ovogodišnje MTB lige sudjeluju biciklistički klubovi Mostar, Široki Brijeg, Drinovci, Brotnjo, Ljubuški i Neum.

Fotografije, rezultati svake utrke, kao i ukupne rang liste biti će objavljivane na Facebook stranici MTB Liga Hercegovine, na stranicama klubova koji su uključeni u organizaciju, te na stranicama portala BikeMagazin.info, koji je ujedno i glavni medijski pokrovitelj MTB Lige Hercegovine. MTB ligu je pomogla i Cvjećarna 'Rosana'.

Kopirati
Drag cursor here to close