Član JK ''Neretva''

Hrvoje Knezović postao viceprvak Balkana

''Titula viceprvaka Balkana te sjajna ostala mjesta na ovakvom turniru samo pokazuju kako se u klubu dosta radi sa djecom i ulaže u njihov napredak'', ističu iz kluba.
Sport / Ostali sportovi | 01. 08. 2018. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: JK Neretva / Hrvoje Knezović postao viceprvak Balkana

Judo klub “Neretva” proteklog vikenda je nastupio na prvenstvu Balkana za djecu do 13 godina, koje se održalo u gradu Thessaloniki u Grčkoj.

Zemlje sudionice su bile Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Cipar, Kosovo, Grčka, Makedonija, Rumunjska i Turska.

Mostarski klub ''Neretva'' imao je pet svojih članova koji su izborili plasman na Balkansko prvenstvo, a najveći uspjeh postigao je Hrvoje Knezović postavši viceprvak Balkana u kategoriji do 60 kg.

To je bio ujedno i najbolji rezultat bosanskohercegovačke reprezentacije dječaka do 13 godina.

Knezovića su do finala dovele dvije pobjede nad reprezentativcima Grčke i Rumunjske. Prvu borbu imao je sa Zarafonitisom Alexoisaom kojeg pobjeđuje na Ippon u prvoj minuti. Kasnije ga dočekuje Morar Eduard Nicu koji je bio slobodan prvo kolo, ali Knezović i tu borbu dovodi u svoju korist i na kraju baca protivnika na wazari i drži u zahvatu (osai-komi) do pobjede.

U finalnoj borbi Knezović je imao za protivnika nešto jačeg reprezentativca Rumunjske od prethodnog, Murasana Simona Gheorghe. Mostarski judaš je imao nekoliko neiskorištenih prilika, što ga je na kraju i koštalo poraza.

Jedina predstavnica kluba bila je Korina Džidić koja je također bila izvrsna, pokazavši da joj je mjesto među najboljim na Balkanu. Ona je sa dvije pobjede nad reprezentativkama Grčke i Bugarske i dva poraza od reprezentativki Turske i Rumunjske osvojila sedmo mjesto.

Klub je imao još tri dječaka na ovom natjecanju, a to su Rino Vrljić, Dragan Paol Senikić i Mak Hadžić, koja su također bili jako dobri, ali su odmah imali jake protivnike te tako samo ostvarili deveta mjesta sa jednom pobjedom i dva poraza, što nije loš rezultat, s obzirom da je bila veoma jaka konkurencija za ova godišta.

''Titula viceprvaka Balkana te sjajna ostala mjesta na ovakvom turniru samo pokazuju kako se u klubu dosta radi sa djecom i ulaže u njihov napredak. Iako klub nema odgovarajuće uvijete kao drugi klubovi u našoj blizini i šire, to ne znači da nemamo volje i želje. Gdje ima volje i truda ima i uspjeha. Zaista smo ponosni na naše članove, bez obzira koja su mjesta zauzeli, jer oni su svakako naši prvaci, prije svega po odgoju, školskim i sportskim uspjesima. Ovim putem zahvaljujemo se svom našim sponzorima koji su pomogli da odemo na ovo prvenstvo, jer bez njih ovaj uspjeh ne bismo mogli ni napraviti'', stoji u priopćenju Kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close