Hrvatski zet Marcos Baghdatis oprostio se od tenisa
Toliko je stvari u životu koje imam, tenis nije sve. Imam suprugu, dvije prekrasne kćeri, vrijeme je da počnem provoditi više vremena s njima.

Hrvatski zet Marcos Baghdatis oprostio se od tenisa

Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2019. u 14:19 Bljesak.info / Piše: Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije trinaest godina je igrao finale Australian Opena. Na krilima svojih bučnih navijača, Marcos je igrao turnir života.

Kao nepostavljeni tenisač Baghdatis je između ostalih eliminirao Radeka Stepaneka, Andyja Roddicka, Ivana Ljubičića, Davida Nalbandiana kojem je okrenuo 0:2 u setovima.

Na kraju je izgubio finale od Federera.

Iste godine se probio do polufinala Wimbledona, zaustavio ga je Nadal.

I baš je Marcos izabrao All England Club za mjesto na kojem će zaključiti svoju priču nakon šesnaest godina provedenih na Touru.

Izvor fotografije Twitter / Marcos Baghdatis sa suprugom

Matteo Berrettini igra kao niti jedan Talijan na travi do sada ove sezone. Definitivno je bio prejak. Ali Marcos nije bio razočaran. Iako nije bilo lako izaći s terena. Bilo je i suza, ali i smijeha. I morao je podijeliti kompletnu svoju opremu.

''Nisam želio napustiti teren. Bio je to lijep oproštaj, divno sam se osjećao. Želim zahvaliti svima koji su ostali i dali mi tu posljednju emociju. Bilo je sjajno, pričao je nakon meča Marcos.

''Moja supruga (Karolina Šprem) je trudna s trećim djetetom, došlo je vrijeme da se prestanem kažnjavati. Toliko je stvari u životu koje imam, tenis nije sve. Imam suprugu, dvije prekrasne kćeri, vrijeme je da počnem provoditi više vremena s njima. Mislim da će me pamtiti kao vječno nasmijanog i meni je to u redu. Sve te poruke od navijača sa svih strana svijeta, od igrača, to je ono što sam ja. Vrlo je važno pokazati respekt prema svima i kad ti se na kraju to vrati, nema većeg poklona'', naglasio je Marcos koji je ukupno u karijeri osvojio četiri ATP turnira.

Wimbledon je za kraj priče izabrao zbog jedne stvari.

''Ovdje je povijest tenisa. Prvi meč koji sam pogledao bio je finale Wimbledona ‘92. između Ivaniševića i Agassija. Ovo je najdraži turnir moje supruge. Ne mogu dovoljno zahvaliti organizatorima na podršci, na tome što su mi dali wild card i time mi pružili mogućnost da se ovdje oprostim od navijača i od tenisa'', zaključio je Baghdatis.

Kopirati
Drag cursor here to close