Šampionski početak

Hrvatski vaterpolisti pobjedom krenuli u obranu zlata

Sport / Ostali sportovi | 06. 08. 2016. u 15:49 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski vaterpolisti su pobjedom u 1. kolu B skupine nad selekcijom SAD sa 7:5 (2:2, 1:1, 2:1, 2:1) krenuli u obranu zlatne medalje osvojene prije četiri godine u Londonu.

Prvo poluvrijeme hrvatski su vaterpolisti bezuspješno pokušavali probiti čvrstu obranu SAD čiji su se igrači povukli ispred vratara Mosesa i time potpuno onemogućili da lopta dođe do hrvatskih centara Lončara i Krapića. Šut iz vana danas nije služio ponajboljeg hrvatskog igrača Sandra Sukna i to je glavni razlog što je prvi dio utakmice završen 3:3.

Amerikanci su početkom treće četvrtine poveli drugim golom Azaveda koji koristi prednost igrača više, a na isti način uzvraća i Luka Bukić koji je postigao jedini pogodak Hrvatske iz šest situacija sa igračem više u ovoj utakmici.

Prvo vodstvo Hrvatske od 5:4 donosi Šetka sredinom treće četvrtine, a isti igrač dovodi Hrvate u prednost od dva gola početkom posljednje četvrtine. Kada je Maro Joković 5:30 minuta prije kraja utakmice postigao svoj drugi pogodak i povećao prednost na tri gola razlike, pobjednik je bio praktički odlučen.

Vaterpolisti SAD uspjeli su do kraja utakmice preko Roelsa samo umanjiti poraz, a njegov pogodak iz efektnog log udarca bio je je jedini gol koji je primio Bijač u situacijama kada su momčadi u bazenu bile brojčano izjednačene.

Sa 13 obrana kapetan drubrovačkog Juga bio je ponajbolji hrvatski igrač i dostojno je zamijenio na golu nositelja zastave na svečanom otvaranju Josipa Pavića.

Sljedeću utakmicu hrvatski vaterpolisti igraju rano utorak, 9. kolovoza u 1,50 protiv reprezentacije Crne Gore.

Utakmica je odigrana na plivalištu Maria Lenk, a sudili su Margeta (Slovenija) i Flahive (Australija).

Kopirati
Drag cursor here to close