Eva Goluža

Hrvatski stijeg na otvaranju Paraolimpijskih igara nosit će djevojka iz Stoca

''Obećavam da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom'', rekla je Eva Goluža.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2018. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zimske paraolimpijske igre počinju 9. ožujka, a hrvatsku ekspediciju koja će nastupiti u rekordnom broju predvodit će zagrebačka srednjoškolka Eva Goluža (17), slabovidna alpska skijašica koja će nositi zastavu, a koju korijeni vežu za Stolac.

''Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeongchangu me uistinu iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom odboru što mi je tom odlukom ukazao veliku čast'', rekla je 17-godišnja odlična učenica trećeg razreda zagrebačke opće gimnazije Benedikta Kotruljevića.

''Sama činjenica da sam dio hrvatskog tima za mene je ostvarenje sportskog sna, a nošenje hrvatskog stijega je toliko emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom kojeg teško mogu usporediti s nečim drugim i sigurna sam da će mi ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu'', istaknula je Eva Goluža.

 

A post shared by Eva Goluža (@eva.goluza) on

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupit će s rekordnih sedam skijašica i skijaša, koji će nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardu.

Uz Evu, koja je naša najmlađa skijašica u Pyeongchangu, nastupit će i alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak I Lovro Dokić.

Prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu i Antuna Bošnjakovića, te u snowboardu Brunu Bošnjaka.

''Svakim danom svoj život nastojim prožimati paraolimpijskim vrijednostima jer u njih uistinu vjerujem. Poštovanje, izvrsnost, prijateljstvo, odrješitost, hrabrost i jednakost su odlike koje posebno mi sportaši trebamo njegovati i primjenjivati kako bi bili primjer, inspiracija i motivacija drugima. Još jednom iskrena zahvala svima na ukazanoj časti i povjerenju, uz obećanje da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom'', dodala je Eva Goluža.

Kopirati
Drag cursor here to close