Bez kalkulacija

Hrvatski rukometaši u četvrtfinalu protiv Poljaka

Sport / Ostali sportovi | 16. 08. 2016. u 06:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini A olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u susretu posljednjeg kola pobijedila Tunis 41:26 (25:10) i u četvrtfinalu će igrati protiv Poljske.

Hrvatska je i prije utakmice protiv Tunisa osigurala plasman u četvrtfinale, a nakon što je Francuska u zadnjem kolu pobijedila Dansku, bilo je jasno da može biti prva ili druga u skupini.

Prvo mjesto u skupini u četvrtfinalu je vodilo na Poljsku, a drugo donosilo domaćina Brazil. Kauboji nisu željeli ništa kalkulirati i od prve minute su krenuli 'punim gasom' ostvarivši svoju drugu najuvjerljiviju pobjedu na olimpijskim igrama ikada.

Rekordnu pobjedu na OI hrvatska rukometna vrsta je ostvarila 2008. u Pekingu kada je pobijedila Brazil 19 razlike (33-14). Najveću pobjedu na službenim natjecanjima Hrvati su ostvarili na Svjetskom prvenstvu 2001. godine pobijedivši SAD 29 golova razlike (41:12).

Reprezentaciju su do pobjede predvodili Karačić s devet golova te Ilija Brozović, Marko Mamić i Ivan Čupić sa po pet golova, dok su kod Tunižana najefikasniji bili Oussama Boughanmi sa sedam i Mohamed Soussi s pet golova.

Hrvatska je tako nakon uvodnog poraza od Katara, nanizala četiri pobjede (Argentina, Danska, Francuska, Tunis) okončavši nastup u skupini na prvom mjestu.

Odabranicima Željka Babića sada slijedi Poljska, koja u Riju nije ostvarila dobar dojam. U skupini je izgubila je od Brazila, Njemačke i Slovenije, a dobila je Egipat i Švedsku.

Poljaci sasvim sigurno još pamte i težak poraz od 14 razlike (23:37) koji su im Hrvati nanijeli u siječnju ove godine na Europskom prvenstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close