U dramatičnom finalu bolji od Mađarske

Hrvatska prvak Europe

Bijač je imao 9 obrana, Burić i Harkov su postigli po tri gola, dok je kod Mađarske Jansik ostao na dva gola. Vogel je imao četiri obrane manje od Bijača. Ovo je za Hrvatsku prvo zlato nakon SP i Budimpešte 2017. godine.
Sport / Ostali sportovi | 10. 09. 2022. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija je osvojila naslov prvaka Europe. Drugi put u svojoj povijesti, drugi put na domaćem terenu, bolje rečeno u domaćem bazenu. U očekivano neizvjesnoj, napetoj utakmici, pred ispunjenim tribinama Spaladium arene, Hrvatska je savladala Mađarsku 10:9. Za svoju osmu zlatnu medalju sa velikih takmičenja.

U utakmici koju su na kraju odlučili peterci. Ne nije bilo produžetaka. U regularom tijeku utakmice kada su Mađari krenuli s zonskim presingom dosuđen je peterac za Hrvatsku. Marinić-Kragić pogađa, dvije minute i 40 sekundi do kraja. Na drugoj strani, Manhercz iz peterca pogađa prečku i Hrvatska ima kontru i gol prednosti. Žuvela uspijeva izboriti novi peterac, koji još jednom u gol pretvara Marinić-Kragić.

Mađarka je u minusu dva gola. Promašuje Jansik minutu i pol prije kraja, Hrvatska ne koristi kontru, ali je vremena bilo premalo. Novi peterac je u gol pretvorio Jansik, međutim Hrvatska je imala napad 30 sekundi prije kraja.

Nije ga realizirala ali je potrošila vrijeme. Prije 12 godina, Hrvatska je bila bolja od Italije 7:3, sada je to bilo punote teže. Bijač je imao 9 obrana, Burić i Harkov su postigli po tri gola, dok je kod Mađarske Jansik ostao na dva gola. Vogel je imao četiri obrane manje od Bijača. Ovo je za Hrvatsku prvo zlato nakon SP i Budimpešte 2017. godine.

"Nemam riječi, jos sam pod dojmom ovog velikog uspjeha, najvećeg u mom životu! Gledajući sve što smo prošli ove godine, mogu samo reći da je ovo strašno postignuće. Užasno teško bilo je doći do ovog ostvarenja, zvučat će populistički, ali prošli smo toliko muke, teških priprema, neprospavanih noći, sumnji... I evo, sada smo tu! Svjetsko je naše, europsko također. Ne znam jednostavno što reći, idem još malo uživati s igračima", izjavio je izbornik Hrvatske, Branko Tucak.

Kopirati
Drag cursor here to close