Davis Cup

Hrvatska protiv Kanade u Osijeku

Bit će to treći put da će hrvatska Davis Cup reprezentacija igrati u najvećem gradu Slavonije
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2017. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade održat će se od 2. do 4. veljače 2018. u Osijeku, potvrdio je Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza.

Za organizaciju ovog susreta veliki je interes pokazan u nekoliko hrvatskih gradova.

To su Varaždin, koji zbog odigravanja zadnje utakmice Europskog rukometnog prvenstva nije u mogućnosti osigurati dvoranu, Zadar, koji je iskazao interes za jedan od mogućih Davis Cup susreta iduće godine te Zagreb, koji je uvijek raspoložen za susrete Davis Cupa, no priliku da ugosti najbolje hrvatske i kanadske tenisače dobio je Osijek. 

Bit će to treći put da će hrvatska Davis Cup reprezentacija igrati u najvećem gradu Slavonije, nakon što je ondje prethodno ugostila Maroko i Španjolsku. 

Naime zbog propozicija ITF-a HTS je vrlo ograničen u izboru gradova domaćina različitih kola u Svjetskoj skupini te ukoliko Hrvatska prođe u drugo kolo natjecanja potencijalni kandidati bili bi Varaždin, Zadar, Split i Zagreb.

''Svi još pamtimo kako je Osijek ugostio tenisače u veljači ove godine, koliko je organizacija bila dobra i kako je sjajna atmosfera stvorena. Gledatelji su bili naš veliki adut i vjerujemo da će se to ponoviti i protiv Kanade. Hvala i svima ostalima koji su iskazali interes za organizaciju, a nadamo se da će novu priliku dobiti već ove godine", rekao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

Igrat će se na zemljanoj podlozi, koja će za tu priliku biti postavljena u dvorani Gradski vrt.

Formalnu potvrdu Osijeka kao domaćina još treba dati Međunarodni teniski savez (ITF), a očekuje se da će to biti učinjeno u sljedećih desetak dana. Pobjednik ovog okršaja u četvrtfinalu će u travnju igrati s boljim iz susreta Švicarska - Kazahstan.

Kopirati
Drag cursor here to close