Rukomet (M)

Hrvatska ispustila borbu za zlato; Borba za 3. mjesto protiv Mađarske

Sport / Ostali sportovi | 10. 08. 2012. u 19:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija Švedske plasirala se u finale olimpijskog turnira u Londonu nakon što je u polufinalu pobijedila Mađarsku sa 27:26 (15:12).

Šveđani su se plasirali u prvo finale na olimpijskom turniru poslije 12 godina. Švedska je osvajala srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni (1992.), Atlanti (1996.) i Sydneyju (2000.).

Najefikasniji u švedskom timu bio je Ekberg sa šest golova, a po pet su postigli Anderson i Kalman. U ekipi Mađarske najefikasniji je bio Gabor Casar sa osam postignutih golova.

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras je u polufinalu olimpijskog turnira izgubila od Francuske rezultatom 25:22. Bio je to susret dvaju velikih rivala među kojima nije bilo nepoznanica.

Po tko zna koji put francuski igrači u obrani pokazali su se nepremostivom preprekom, a Thierry Omeyer je bio naprosto monstruozan. Francuzi su izgledali još bolje nego u četvrtfinalu kada su izbacili Španjolsku, a Hrvatska još nemoćnije i bezidejnije nego u bitci s tuniskim krvnicima, pa je šest pobjeda otišlo u vjetar.

Francuze su predvodili Narcisse, Honrubia i Abalo sa po četiri gola, a najzaslužiji za pobjedu bio je golman Omeyer sa čak 19 obrana. Kod Hrvata najefikasniji su bili Horvat sa šest i Lacković sa četiri gola.

Nevjerojatno zvuči da najbolji strijelac Hrvatske u Londonu, ali i ponajbolji na cijelom turniru, Ivan Čupić, cijelu utakmicu ostao bez pogotka. No, nije samo on, Domagoj Duvnjak je uputio sedam udaraca prema čudesnom Thierryju Omeyeru i nije zabio niti jednom. Igori Vori je zabio jedan i to u posljednjoj sekundi utakmice.

Goluža je uoči jučerašnje utakmice napravio promjenu u momčadi, umjesto Ninčevića ubacio je Bičanića. No, Bičanić baš i nije opravdao povjerenje. A koliko je loše igrala cijela vanjska linija Hrvatske pokazuje da je Blaženko Lacković svoj prvi gol zabio tek u 39. minuti.

Francuska će se u finalu boriti protiv Švedske, dok Hrvatska igra za treće mjesto protiv Mađarske.

Kopirati
Drag cursor here to close