Gabrijel Veočić

Hrvatska ima europskog prvaka u boksu

Za Veočića je ovo najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, prije dvije godine je bio europski prvak do 22 godine, dok je lani osvojio srebro na Europskim igrama.
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2024. u 01:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski boksač, 22-godišnji Gabrijel Veočić osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do 80 kilograma.

U finalu Europskog prvenstva u Beogradu jednoglasnom odlukom sudaca svladao je domaćeg predstavnika Rastka Simića.

"Nakon zlata s Europskog prvenstva do 22 godine i srebra s Europskih igara, opet sam osvojio zlato. Sada sam dvostruki europski prvak, rijetko tko se može pohvaliti s takvom činjenicom. Zahvalio bih se protivniku na odličnoj i 'fair-play' borbi u finalu. Ovo mi je bio peti meč na ovom europskom prvenstvu i svih pet sam dobio jednoglasnom odlukom sudaca. Ovo mi je ulazna forma za Olimpijske igre, nikada nisam bio spremniji, ali isto tako još nisam ni na 100 posto tako da se očekuje veliki rezultat od mene i na Igrama. Hvala i ekipi koja me je došla podržati kao i domaćinima iz Srbije", rekao je Veočić.

Veočić je bio aktivniji u prvoj rundi, uputio je više preciznih udaraca što su bodovni suci honorirali te su sva petorica presudila u korist Brođanina.

U drugoj je rundi Simić bio najopasniji, pa su dvojica sudaca taj dio meča presudila u njegovu korist, ali trojica su i tu rundu dodijelila Veočiću.

S velikom prednosti ostvarenom u prve dvije runde Veočić je u trećoj bio opušteniji, lakoćom je odbijao sve nasrtaje suparnika koji je bio svjestan da je u zaostatku, a onda u kontrama plasirao nove precizne udarce. Stoga je svih pet sudaca i treću rundu dodijelilo Veočiću.

Za Veočića je ovo najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, prije dvije godine je bio europski prvak do 22 godine, dok je lani osvojio srebro na Europskim igrama čime je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close