Veliko rivalstvo

Hrvatska i Španjolska četvrti put za medalju

Današnji susret ove dvije selekcije je ukupno četvrti na velikim takmičenjima za medalju.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2020. u 13:10 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rivalstvo je veliko, Hrvatske i Španjolske na velikim takmičenjima. Današnji susret ove dvije selekcije je ukupno četvrti na velikim takmičenjima za medalju. Prvi je bio u Tunisu još 2005. godine, u finalu Svjetskog prvenstva, dok su preostala dva bila, okršaji za broncu. Dva puta zaredom, 2012 i 2014. godine.

Tunis 2005: Finale Svjetskog prvenstva (Špa - Hrv 40:30)

Te 2005. godine na Svjetskom prvenstvu Hrvatska i Španjolska su igrale dva puta. Jednom u fazi po skupinama, drugi put u finalu. U prvom susretu koji je odigran još u prvom dijelu takmičenja Hrvatska je slavila 33:31, ali finale je bilo druga priča. Španjolci su se prvo odvojili na +3, pa 11:7, u 23. minuti je bilo 16:9. Do poluvremena je na semaforu stajalo 21:13. Hrvatska je uporno pokušavala nešto uraditi, nije išlo. Završilo je 40:34, Juanin Garcia je bio nezadrživ s 11 postignutih golova. Lino Červar je bio na klupi reprezentacije Hrvatske.

Beograd 2012: Borba za treće mjesto (Hrv - Špa 31:27)


Sedam godina kasnije u Beogradu, jedni i drugi su vidali rane nakon polufinalnih poraza. Hrvatska od Srbije, Španjolska od Danske. I ovdje je izgledalo kako će utakmica biti odlučena vrlo rano. Jer Hrvatska je imala + 5 u jednom trenutku prvog poluvremena, ali do odmora su Španjolci uhvatili priključak. Uspjeli su Španjolci i izjednačiti, ali se onda opet Hrvatska razigrala. Alilović je skinuo dva sedmerca, razigrani su bili Lacković i Čupić s po sedam golova, Hrvatska je slavila 31:27 i uzvratila Španjolcima za poraz u prvoj fazi takmičenja.

Herning 2014: Borba za treće mjesto (Špa - Hrv 29:28)

Posljednji duel za medalju, bio je onaj danski iz Herninga. Ovaj je otišao na stranu Španjolaca. Španjolci su najveću prednost osigurali u finišu prvog dijela kada bježe na 16:12. Hrvatska je u nastavku uspjela zaprijeti, golom Sliškovića doći na -1, ali bliže nije mogla. Aguinagalde je šutirao 7/8, Duvnjak je bio efikasniji, zabio je jedan više, ali to nije pomoglo Hrvatskoj, Španjolci su slavili 29:28

Kopirati
Drag cursor here to close