Neizvjesnost

Hockenheim, Imola i Mugello također žele utrke Formule 1

Organizatori VN Rusije spremni su organizirati dvije utrke u Sočiju.
Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2020. u 13:41

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formula 1 je ovaj tjedan objavila novi kalendar za ovogodišnju sezonu, a prvih osam utrka održat će se u Europi. No, u ovogodišnjem kalendaru mogle bi se naći još dvije europske utrke, a to je i želja vodstva Formule 1 jer je situacija van Europe neizvjesna kad je u pitanju pandemija koronavirusa.

Želju da organiziraju utrke Formule 1 iskazali su njemački Hockenheim, a u Italiji to žele Imola i Mugello, koji je redoviti organizator motociklističkih utrka u elitnom motoGP razredu. Također, organizatori VN Rusije spremni su organizirati dvije utrke u Sočiju.

Da bi dobili svjetskog prvaka u Formuli 1 potrebno je održati barem osam utrka, dok je za isplatu cjelokupnog novčanog iznosa od prodaje tv-prava potrebno organizirati 15 utrka.

Prva utrka nove sezone bit će 5. srpnja u austrijskom Spielbergu. Druga utrka će također biti u Austriji 12. srpnja, a nakon toga slijedi VN Mađarske 19. srpnja, pa utrke u britanskom Silverstoneu 2. i 9. kolovoza, zatim VN Španjolske u Barceloni 16. kolovoza, pa VN Belgije 30. kolovoza u Spa-Francorchampsu te VN Italije 6. rujna u Monzi, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close