Skijanje

Hirscher najavio nastavak dominacije

Sport / Ostali sportovi | 22. 10. 2016. u 06:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet puta zaredom Marcel Hirscher je nepobjediv u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, a niz ne namjerava zaustaviti ni ove, jubilarne pedesete sezone.

“Ova bi sezona trebala biti kao prošla”, rekao je u ekskluzivnom razgovoru s HRT-om, najavljujući sezonu Svjetskoga kupa, koja počinje ovog vikenda veleslalomskim utrkama skijašica i skijaša u Söldenu.

Aktualni prvak ostaje pri dobitnoj formuli: “Skijat ću uglavnom slalom i veleslalom, a nastupit ću i u superveleslalomu na stazama koje mi odgovaraju, kao u Beaver Creeku, gdje sam lani pobijedio.”

Hirscher je prošle sezone vodio veliku borbu s Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom te očekuje da će mu ponovno biti najveći konkurent za naslov u slalomu, veleslalomu i u borbi za Veliki kristalni globus. No poručuje kako je spreman za nove dvoboje.

“Mnogo sam trenirao i održavao kondiciju. Zdrav sam i dobro se osjećam. Ljetni trening na skijama također nije bio loš. Trenirao sam u Austriji. Bilo je sjajno jer sam se zaželio biti kod kuće”, rekao je Hirscher.

Veseli se i nastupu u Zagrebu na Snježnoj kraljici gdje je slavio tri godine zaredom.

“Sjećam se fantastične večere u jednom ribljem restoranu. Sutradan nakon te odlične večere slavio sam na utrci. Divno je biti u velegradu, a sat vremena poslije voziti skijašku utrku. To je jedinstveno iskustvo”, dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close