Za švicarsku

Hingis se nakon 17 godina vraća u Fed Cup

Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2015. u 15:34 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarska tenisačica Martina Hingis ponovno će zaigrati za reprezentaciju u Fed Cupu, natjecanju u kojem nije sudjelovala još od finala 1998.

Hingis je nominirana za švicarsku reprezentaciju koja će 18. i 19. travnja gostovati u Poljskoj i boriti se za mjesto u Svjetskoj skupini, među osam najboljih ekipa svijeta. Peterostruka osvajačica pojedinačnih Grand Slam naslova, koja s velikim uspjesima nastupa u konkurenciji ženskih i mješovitih parova, ima veliku želju zaigrati na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru sljedeće godine, a da bi joj se ta želja ostvarila, mora zadovoljiti uvjet nastupa u Fed Cupu.

Uz Hingis, švicarski izbornik Heinz Guenthardt za dvoboj s Poljskom nominirao je još Timeu Bacsinszky, Stefanie Voegele i Viktoriju Golubić.

Hingis je posljednji put igrala za švicarsku reprezentaciju u finalu Fed Cupa 1998. godine u Ženevi, kad je Španjolska s 3-2 bila bolja od Švicarske. U tom je dvoboju Hingis donijela oba boda u pojedinačnim dvobojima, ali u kombinaciji s Patty Schnyder nije uspjela svladati Conchitu Martinez i Arantxu Sanchez Vicario u odlučujućem meču parova pa je tako trofej završio u rukama Španjolki.

Kopirati
Drag cursor here to close