Biciklistička sezona u punom mahu

Hercegovina Classic - u subotu kronometar, u nedelju cestovna utrka

Događaj "Hercegovina Classic" započet će već u subotu 03. lipnja kada je zakazan individualni kronometar koji se boduje za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, a održati će se na lokalitetu "Južna obilaznica Mostara"
Sport / Ostali sportovi | 30. 05. 2023. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistička sezona je u punom zamahu, a pokazatelj tome su i brojni biciklistički događaji u Hercegovini koji promoviraju sport, ali i Bosnu i Hercegovinu kao jednu izvrsnu cikloturističku destinnaciju. Ovog vikenda, odnosno početkom mjeseca lipnja organizatori biciklističkih događaja su Udruga "HerzegovinaBike" i HBK Drinovci, a Hercegovina će promovirati biciklizam kao sport i biti će centar za bicikliste iz zemalja regije.

Individualni kronometar

Događaj "Hercegovina Classic" započet će već u subotu 03. lipnja kada je zakazan individualni kronometar koji se boduje za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, a održati će se na lokalitetu "Južna obilaznica Mostara", odnosno na dijelu prometnice od kružnog toka u Miljkovićima/Varda do kružnog toka pa putu za Polog. Nedelja 04. lipnja je zakazana za međunarodnu cestovnu utrku "Velika nagrada općine Grude" koja nosi se vozi na dionici između Gruda i Drinovaca.

  / Hercegovina Classic 

Bitno je naglasiti da se kronometarska utrka boduje za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, te da će na istom nastupiti krema biciklizma iz Bosne i Hercegovine. Utrka dobiva na značaju ako kažemo da se na istoj dobivaju vrijedni UCI bodovi koji su svim našim sportašima bitni za odlazak na Olimpijske igre.

Cestovna utrka

No to nije sve, kako organizatori ističu, u sklopu događaja "Hercegovina Classic" planirana je još jedna cestovna utrka koja će se održati kasnije u mjesecu rujnu.

''Sretan sam što će Hercegovina ovaj tjedan okupiti veliki broj sportaša i što ćemo još jednom predstaviti našu zemlju kao biciklističku destinaciju. Već u četvrtak očekujemo dolazak prvih sportaša kako bi mogli trenirati na našim cestama kako bi se izborili za naslov Državnog prvaka za 2023 godinu. Moram naglasiti kako će kronometarska utrka odlučiti Državnog prvaka u kronometru, te će isti dobiti vrijedne UCI bodove, ali i nostiti dres Državnog prvaka sa zastavom Bosne i Hercegovine, koji će nositi na UCI utrkama'', komatirao je Toni Zorić, predjsednik udruge HercegovinaBicikl.

  / Hercegovina Classic 

Organizatori događaja poručuju kako su spremni za jednu ovakvu organizaciju u upraov u ovim trenucima završavaju posljednje pripreme. Dobivene su sve suglasnosti za organizaciju ovog događaja od Federalnih cesta i Ministarstva unutrašnjih poslova, te se pristupa završnim fazama priprema.

Bitno je naglasiti kako će na prometnici južne obilaznice Mostara biti obustavljen promet u vremenu od 10:00h do 16:00h, a sav će biti preusmjeren preko Žovnice prema Mostaru.
Organizatori događaja su Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl”, Biciklistički klub Mostar i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelji događaja su Federalno ministarsvo Kulture i Sporta, Sportski Savez Grada Mostara, voda LEDA i Capriolo Sport Centar Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close