Do 60 kilograma

Hasan Karahodžić bez ijedne borbe postao prvak BiH u boksu

Sport / Ostali sportovi | 17. 04. 2017. u 09:51 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi bosanskohercegovački boksač i stipendist Fondacije "Izvor nade", Hasan Karahodžić na 24. pojedinačnom državnom prvenstvu u boksu za seniore, osvojio je titulu državnog prvaka u kategoriji do 60 kilograma.

Prvenstvo koje je održano u Živinicama, zamišljeno po sustavu eliminacije, donijelo je titulu državnog prvaka za Karahodžića. Nakon što se dva protivnika nisu pojavila na prvenstvu, treći je predao susret prije samog početka borbe. Ovim je Karahodžić, bez borbi, uspio osigurati titulu državnog prvaka u boksu u kategoriji do 60 kilograma'', priopćeno je iz Fondacije "Izvor nade".

''Bio sam spreman za nekoliko borbi, međutim protivnici se nisu pojavili. Jedini boksač koji se pojavio kao potencijalni suparnik odustao je pred samu borbu. Ovo će biti samo motiv više da u reprezentaciji dam svoj maksimum'', kazao je Karahodžić.

Dodao je da je ponosan na činjenicu da je prvi sportaš iz Velike Kladuše koji je uspio osigurati mjesto u seniorskoj boksačkoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close