Tragom kolegica

Hansen Dance prvi put odveo do vrha Olimpa

Sport / Ostali sportovi | 21. 08. 2016. u 19:39 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put u povijesti danski rukometaši  postali su olimpijski pobjednici.

U sjajnom finalnom susret Danska je pobijedila Francusku 28:26 (16:14), zaustavivši Francuze na putu do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata.

Danske rukometašice su najuspješnije u povijesti s tri olimpijska zlata, a sada su se na Olimp prvi puta uspeli i danski rukometaši.

Dance je do najvećeg uspjeha u povijesti predvodio Mikkel Hansen s osam golova, dok su Lasse Svan, Kasper Sondergaard, Morten Olsen i Henrik Toft Hansen dodali po četiri gola.

Kod Francuza su najefikasniji bili Michael Guigou sa šest, Nikola Karabatić s pet, te Daniel Narcisse sa četiri gola. Sjajni Thierry Omeyer je imao 15 obrana, dvostruko više od svog danskog kolege Niklasa Landina, no nije pomoglo.

U susretu za treće mjesto Njemačka je pobijedila Poljsku 31:25 (17:13).

Njemačku su do pobjede predvodili Tobias Reichmann sa sedam, Uwe Gensheimer sa šest, te Patrick Wiencek s pet golova, dok je Andreas Wolff sakupio 12 obrana.

Njemačkoj je ovo četvrta olimpijska medalja pri čemu prva bronca. Posljednju medalju njemački rukometaši osvojili su u Ateni 2004. gdje su izgubili u finalu od Hrvatske. Poljska rukometna vrsta je ostala na jednoj bronci iz 1976. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close