Red Bull Air Race

Hall u neizvjesnoj završnici porazio Dolderera

Sport / Ostali sportovi | 16. 08. 2016. u 07:45 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u sedmom mjesecu u Budimpešti održano jubilarno 70. nadmetanje svjetske serije Red Bull Air Racea, ovog je vikenda nastavljena borba najboljih pilota.

Domaćin je bio britanski grad Ascot, a slavio je Matt Hall iz Australije. U pravom trenutku je pronašao formu i stigao do prvog trijumfa u novoj sezoni.

Na drugom mjestu završio je Nijemac Matthias Dolderer, dok je na poziciji tri bio Austrijanac Hannes Arch. Spomenuta trojka zauzela je pobjedničko postolje i u Budimpešti, samo je redoslijed bio drugačiji.

Peta ovosezonska utrka bila je vrlo interesantna, u konačnici je Matt Hall Matthiasa Dolderera porazio u neizvjesnoj završnici. Pilot iz Australije imao je sjajnu izvedbu pa se Nijemac, vodeći u ukupnom poretku, morao zadovoljiti drugim mjestom.

Hall je nakon trijumfa bio oduševljen.

“Osjećam se sjajno. Kada sam ustao ujutro, razmišljao sam o kvalifikacijama i kako rezultati nisu bili baš najbolji. Imao sam potrebu da to popravim, što sam i uspio. Težio sam da ne pravim greške i da poboljšam vrijeme“, kazao je.

Ni drugoplasirani Dolderer nije bio nezadovoljan.

“Jesam li zadovoljan drugim mjestom? Naravno. Premda sam malo razočaran što nisam pobijedio. Sve je bilo dobro i u kvalifikacijama, ali u posljednjoj vožnji stvari se nisu odvijale onako kako sam htio“, dodao je Matthias.

Trećeplasirani Hannes Arch naglašava kako je imao problema s motorom.

“Kada je riješen tehnički problem, nisam mogao pronaći linije. Nisam se dobro pripremio za finale i zato sam napravio grešku. Sve u svemu, zadovoljan sam trećim mjestom. Šanse su u nastavku dobre, Dolderer nije otišao predaleko u ukupnom poretku. Vjerujem u sebe, naporno ću trenirati“, naglasio je Arch.

Naredno natjecanje održat će se 3.i 4. rujna na njemačkom Lausitzringu.

Rezultati, Ascot
1. Matt Hall (Australija)
2. Matthias Dolderer (Njemačka)
3. Hannes Arch (Austrija)

Ukupni poredak
1. Matthias Dolderer (Njemačka) 53,25 poena
2. Hannes Arch (Austrija) 35 poena
3. Matt Hall (Australija) 33,75 poena
4. Kirby Chambliss (SAD) 27,25 poena
5. Nicolas Ivanoff (Francuska) 26 poena

Kopirati
Drag cursor here to close