Vožen prvi veleslalom sezone

Gut-Behrami prva, Zrinka Ljutić 14.

S 32 godine Lara Gut-Behrami je upisala tako 38. pobjedu u Svjetskom kupu, treću u Söldenu, gdje je već pobjeđivala 2013. i 2016. godine.
Sport / Ostali sportovi | 28. 10. 2023. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona Svjetskog kupa otvorena je danas Söldenu veleslalomom skijašica. Pobjedu je ostvarila Švicarka Lara Gut-Behrami koja je slavila u vremenu 2:18.94. Dvostruka svjetska prvakinja iz 2021. godine, uspjela je nadoknaditi 73 stotinke zaostatka za Federicom Brignone nakon prve voženje.

Na kraju je Brignone imala dvije stotinke zaostatka za pobjednicom, dok je treća završila Slovakinja Petra Vlhová s 14 stotinki zaostatka. S 32 godine Lara Gut-Behrami je upisala tako 38. pobjedu u Svjetskom kupu, treću u Söldenu, gdje je već pobjeđivala 2013. i 2016. godine.

Tri pobjede na Rettenbach sada imaju Lara Gut-Behrami i Tina Maze. Istovremeno, Švicarka je postala treća skijašica koja je ostvarila barem jednu pobjedu u Svjetskom kupu u 13 različitih sezona, nakon Renate Götschl i Lindsey Vonn.

Sara Hector je imala obećavajući plasman nakon prve voženje (drugo mjesto), ali je na kraju ostala bez postolja. Sjajna Mikaela Shiffrin borila se da pronađe svoj tempo u obje vožnje, na kraju se zadovoljila šestim mjestom, s 1,40 sekundi zaostatka. Marta Bassino je završila također ispred Shiffrin, dok je odličan rezultat napravila Zrinka Ljutić osvojivši 14. mjesto.

Što se tiče Zrinke, ne samo da je za pet mjesta nadmašila rezultat iz veleslaloma u Kranjskoj Gori početkom godine (19.), nego je u Söldenu ostvarila daleko najveći napredak među svim skijašicama. Startala je s brojem 48, nakon prve vožnje bila je 26., a onda sigurnom i ritmičnom vožnjom, bez vidljivih pogrešaka, osigurala napredak od još 12 pozicija.

Kuriozitet je da je Hrvatska na Top 15 plasman u ženskom veleslalomu čekala više od 17 godina. Posljednja je u tom društvu bila Janica Kostelić, koja je karijeru završila onako kako to rade najveći: pobjedom u Åreu na kraju svoje oproštajne sezone, u ožujku 2006. godine.Ovo su Zrinki treći veleslalomski bodovi u karijeri. Osim u Kranjskoj Gori, prošle sezone je do bodova stigla i u Kronplatzu (25.).

Kopirati
Drag cursor here to close