Ayao Komatsu novi šef

Guenther Steiner napustio Haas

Iskusni Steiner je bio svjestan kvalitete Haasa, pronalazio je određena riješenja u saradnji s drugim proizvođačima, prvenstveno Ferrarijem i Dallarom, tražio je veća ulaganja u ekipu.
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2024. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suradnja Guenthera Steinera i ekipe Haasa je došla do kraja. Jedan od najpopularnijih šefova ekipa, napustio je američku uoči nove sezone Formule 1.

Haas je objavio kako će ulogu šefa ekipa preuzeti dosadašnji glavni inženjer, 47-godišnji Japanac Ayao Komatsu. Sada već bivši je dao veliki doprinos razvoju F1 ekipa Haasa, ali je nakon sedam godina došlo do razlaza. Američka ekipa završila je prošlu sezonu na posljednjem mjestu prvenstva s 12 bodova, što im se dogodilo i 2021., kada nisu osvojili nijedan bod.

Najbolji rezultat bilo im je peto mjesto 2018., a sve ostale sezone završili su na osmom ili devetom mjestu. Iskusni Steiner je bio svjestan kvalitete Haasa, pronalazio je određena riješenja u saradnji s drugim proizvođačima, prvenstveno Ferrarijem i Dallarom, tražio je veća ulaganja u ekipu, dok je Haas želio bolje rezultate uz postojeću infrastrukturu i ulaganja.

"Imali smo ponekih uspjeha, no moramo biti konstantni u isporuci rezultata koji nam pomažu u ostvarivanju širih ciljeva kao organizacije. Moramo biti učinkoviti u upotrebi resursa koje imamo, ali ključ uspjeha našeg tima leži u poboljšanju inženjerskih sposobnosti i sposobnosti vezanih uz dizajn. Veselim se radu s Ayaom i ispunjavanju našeg punog potencijala", to odražava moju želju za natjecanjem u F1 na pravi način, izjavio je vlasnik ekipe Gene Haas.

Kopirati
Drag cursor here to close