KK Hercegovina - Zagreb

Grand Prix Croatia: Anđelo Kvesić zlatni u Open kategoriji

Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2017. u 09:44 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova godina nije još ni počela kako treba, a Karate klub Hercegovina - Zagreb već ima veliki rezultat.

Veliki uspjeh klub je ostvario na 26. izdanju Grand Prix Croatia turnira u Samoboru.

OPEN KATEGORIJA

Anđelo Kvesić osvojio je zlato nakon šest teških mečeva. Posebno valja istaknuti borbu sa svjetskim prvakom Sajadom Genjazadahom (IRAN) kojeg je Anđelo pobjedio 4:3 - bila je to prava borba karate majstora. U finalnim borbama pobjedio je i klubskog kolegu Logarušića te reprezentativnog kolegu Mrvičića iz Hr. Dragovoljca.

“Zaista impresivan rezultatski niz našeg Anđela nakon 3. mjesta na Svjetskom prvenstvu. Ovo je samo potvrda kvalitete i motiv za daljnji rad. Osim pehara Anđelu je pripala i novčana nagrada od 2.000 eura”, poručili su iz kluba.

Marijan Logarušić morao se zadovoljiti 4. mjestom u open kategoriji, što je fantastičan rezultat s obzirom da je Marijan borac iz lake kategorije. Iznimno raspoložen, Marijan je u kvalifikacijama pobjedio viceprvaka Europe Deviva iz Italije te reprezentativnog kolegu Mrvičića sa atraktivnim nožnim tehnikama i iznimnom borbenošću. Jedan bod ga je dijelio od 3. mjesta no za utjehu je osvojio 4.mjesto i 250 eura.

Ivan Kvesić dobro je krenuo no umor iz kvalifikacija u kategoriji U21 ipak je bio presudan te je izgubio u 3. kolu od Bugara.

REZULTATI PO KATEGORIJAMA

Ivan Kvesić je osvojio prvo mjesto mjesto u kategoriji U21 +84 kg. Dominantno je prošao kategorijom prikazavši atraktivan karate i zasluženo osvojio zlato. Pobjedio je u svih šest borbi i tako se oprostio od ml. seniora.

Ivan Martinac osvojkio je drugo mjesto u kategoriji U21 -75kg. Imao je šest teških mečeva te je prikazao odličan karate, od zlata ga je dijelilo malo sportske sreće. Njegov nastup bio je dobra najava za U21 Europsko prvenstvo koje se održava u Sofiji.

Lucija Čatlak bila je treća u kategoriji U21 -61 kg. Dobro je krenula, da bi izgubila u polufinalu te je prolaz do medalje morala tražiti kroz repasažne borbe u čemu je i uspjela.

“Na ovakvom iznimno jakom turniru, gdje je nastupilo 2108 natjecatelja iz 24 zemlje, veliki je uspjeh proći kolo, a tek osvojiti medalju bilo kojeg sjaja pokazatelj je kvalitete. Naši rezultati pokazuju da je sustavan, kvalitetan i stručan rad jedini ispravan način stvaranja rezultata”, poručili su iz kluba.

Ostali rezultati
Magdalena Vajda - 1. mjesto učenice iznad 44 kg
Max Fajerbach - 1. mjesto učenici iznad 46 kg
Mario Giunio - u kadetima +70 kg izgubio 3. kolo
Tomislav Fajerbach - u juniorima -68 izgubio 4.kolo
Katarina Lehman - izgubila za treće mjesto U21 -68kg
Tina Marić - U21 -61 kg izgubila u borbi za treće mjest0
Katarina Jeličić - nakon 6 odličnih borbi  izgubila u borbi za 3. mjesto u uzrastu juniorki

 

Kopirati
Drag cursor here to close