Snažna podrška

Grad Mostar stao uz organizaciju Continental Blidinje BIKE Festivala

Continental Blidinje BIKE Festival, poznat po spajanju ljubitelja biciklizma, prirode i avanture, postao je nezaobilazna manifestacija za sve koji cijene aktivan način života i očuvanje prirodne ljepote.
Sport / Ostali sportovi | 10. 06. 2024. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar pružio je snažnu podršku događaju Continental Blidinje BIKE Festivalu, jednom od najvećih biciklističkih festivala u Bosni i Hercegovini, koji se održava u predivnom lokalitetu Parka prirode Blidinje.

Continental Blidinje BIKE Festival, poznat po spajanju ljubitelja biciklizma, prirode i avanture, postao je nezaobilazna manifestacija za sve koji cijene aktivan način života i očuvanje prirodne ljepote. Grad Mostar, prepoznajući važnost ovakvih događaja za promociju turizma i sporta, odlučio je pružiti punu podršku organizaciji festivala.

Prezentirana vizija

Predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine i jedan od organizatora ovog za sport značajnog događaja sastao se danas u Gradskoj vijećnici Grada Mostara sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem, kojim je u ugodnoj atmosferi i razgovoru prezentirao viziju i misiju koja stoji iza ideje organizacije jednog ovako značajnog događaja.

Foto: PR / Blidinje Bike Festival

Bitno je kazati kako u 2024 godini organizacija Continental Blidinje BIKE Festivala stoji u kalendaru Balkanske Federacije, kao i u kalendaru Međunarodne biciklističke Federacije gdje stoji kao UCI događaj visoke UCI Class 1 kategorije. Sve ovo govori kako će Blidinje ove godine ugostiti oko 20 zemalja svijeta, te ćemo na taj način promovirati Park prirode Blidinje i Bosnu i Hercegovinu kao nezaobilaznu cikloturističku destinaciju.

Napravljen velik posao po pitanju cikloturizma

"Podrška Grada Mostara prema Continental Blidinje BIKE Festivalu je od velike važnosti za naš grad i regiju. Ovo je prilika da pokažemo ljepotu naše prirode, promoviramo biciklizam kao zdrav način života i privučemo turiste iz cijelog svijeta", izjavio je Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / Blidinje Bike Festival

"U Hercegovini je napravljen iznimno velik posao po pitanju cikloturizma, i danas naša zemlja, zahvaljujući vrijednoj ekipi koja stoji iza Udruge 'HerzegovinaBike', slovi kao izvrsna cikloturistička destinacija. Continental Blidinje BIKE Festival je još jedan vrhunski medijski kanal kroz koji nastojimo promovirati sve što imamo u Bosni i Hercegovini kada je riječ o cikloturizmu. Ove godine ta promocija ide prema 20 zemalja svijeta, što zasigurno nije mala stvar. Mi, kao organizatori, imamo veliko iskustvo i ljudske kapacitete u organizaciji ovih događaja, a podrška vlasti sa svih razina ključan je aspekt i partner kako bismo našu zemlju predstavili u što boljem svjetlu", dodao je Zorić.

Raznoliki biciklistički sadržaji

Festival nudi raznolike biciklističke sadržaje kroz tri dana održavanja, a staze koje prolaze kroz spektakularne krajolike Parka prirode Blidinje, omogućujući sudionicima da uživaju u nevjerojatnim panoramama, čistom zraku i netaknutoj prirodi. Program obuhvaća biciklističke utrke kao centralni dio događaja, ali i rekreativne biciklijade za cijele obitelji, radionice i razne zabavne aktivnosti za mlađe naraštaje, te edukacijske radionice koje će se ove godine održati strane Međunarodnih UCI predavača, čime se pruža jedinstveno iskustvo za sve posjetitelje.

Foto: PR / Blidinje Bike Festival

Organizatori festivala izrazili su veliku zahvalnost Gradu Mostaru na podršci, ističući kako je ovakva suradnja ključna za uspjeh i daljnji rast manifestacije. "Podrška Grada Mostara nam puno znači. Zajedno možemo postići još veće rezultate, događaje na još većim razinama i privući još veći broj sudionika".

Continental Blidinje BIKE Festival postaje simbol zajedništva, sporta i ekologije, a uz podršku Grada Mostara, kao i vlasti sa svih razina od lokalnih pa sve do Državnih razina, ovaj događaj ima sve predispozicije da postane još veći i značajniji događaj na karti europskih biciklističkih manifestacija.

Kopirati
Drag cursor here to close