Ryder Cup

Golfer Brooks Koepka izbio gledateljici oko na turniru Europe protiv Amerike

"Sve se dogodilo tako brzo, nisam ni osjetila kada me je loptica pogodila. Tek kad sam vidjela krv, shvatila sam da sam pogođena. Doktori su kasnije rekli da više neću moći koristiti desno oko. Moje je oko jednostavno eksplodiralo!"
Sport / Ostali sportovi | 02. 10. 2018. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golf tim Europe savladao je ekipu Sjedinjenih Američkih Država (17½-10½) u Parizu u okviru čuvenog Ryder kupa, ali je turnir obilježila i nemila scena ozljede oka jedne žene u publici.

49-godišnja Corine Remande imala je nevjerojatnu nesreću, pošto ju je u oko pogodila loptica koju je uputio američki golfer Brooks Koepka.

Nesretna je žena zadobila tešku ozljedu desnog oka, na kojem je izgubila vid, a dijagnosticirane su joj i fraktura očne duplje i naprsnuće očne jabučice.

Gospođa Remande je ozlijeđena već prvog dana turnira, u trenutku dok je Koepka izvodio početni udarac na šestoj rupi. Nakon nesretnog slučaja ozlijeđena je riješila pravdu potražiti na sudu, kako bi pokrila troškove liječenja, ali i zbog načina na koji su se odnosili organizatori turnira.

"Sve se dogodilo tako brzo, nisam ni osjetila kada me je loptica pogodila. Tek kad sam vidjela krv, shvatila sam da sam pogođena. Doktori su kasnije rekli da više neću moći koristiti desno oko. Moje je oko jednostavno eksplodiralo!", rekla je Corine Remande i dodala kako ju nitko iz organizacije Ryder kupa nije pozvao, kao i da sudac nije upozorio gledaoce kada je lopta upućena u pravcu publike.

Suorganizator turnira, „The European Tour“, najavio je istragu ovog slučaja.

Ona je pohvalila ponašanje Brooka Koepke, koji je odmah došao vidjeti je li dobro. Stoga je odlučila kazati mu kako se nije dogodilo ništa strašno, jer ga nije željela dodatno koncentrirati.

"Teško je kontrolirati lopticu koja leti 300 jardi, a još i navijači znaju biti vrlo blizu. Možete i vikati da ona ide prema navijačima, ali to nema utjecaja na 300 jardi, jer nitko neće čuti", rekao je Koepka nakon ovog nesretnog događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close