Fakultet i odbojka

Glorija Šudić: Sport je moj život

Sport / Ostali sportovi | 31. 05. 2017. u 12:14 Danijela MANDIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da se može uspješno balansirati između fakultetskih obaveza i sporta koji volite dokazuje Glorija Šudić, studentica druge godine Edukacijske rehabilitacije na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru koja igra za Hrvatski ženski odbojkaški klub ''Smeč'' iz Širokog Brijega.

''Želja mi je bila studirati ovaj fakultet, ali sam tek na praksi vidjela da je to ono čime se želim baviti. Posebna je ljubav prema tim osobama i ne mogu opisati svoju sreću kada usrećim njih'', izjavila je Šudić za Bljesak.info.

U petom razredu osnovne škole poželjela je baviti se nekim sportom i izbor je pao na odbojku. Kako je vrijeme prolazilo sve se više pronalazila u njoj i nakon kratkog vremena prešla je u seniorsku ekipu, gdje trenutno igra.

''Sport je moj život, ono čime se bavim od malena i bez čega se ne bih mogla zamisliti'', kaže naša sugovornica.

Obaveze joj je jako teško uskladiti, ali kako sama kaže, ključ je u dobroj organizaciji. Svaku večer ima trening u trajanju od dva sata, dok je vikend rezerviran za utakmice. Uz sve to, Glorija je trenerica jednoj skupini mlađih djevojaka s kojima ima trening tri puta tjedno.

''Koliko se vi dajete u sport toliko će vam on pružiti nazad, čak i više'', objašnjava Glorija.

Svaki sportaš ponekad poželi odustati tako da ni ona nije iznimka, pogotovo kada dođu treninzi u kojima nisi baš najbolji i utakmice u kojima gubiš. Mnogo toga se propušta i u društvenom životu jer je teško pronaći vremena za izlaske, putovanja i zabavu. No, na sve to je svjesno pristala i nije joj žao.

''Sve je to sastavni dio sporta i kada dođe do toga da poželim odustati sjetim se svoga truda i rada u zadnjih deset godina, odigram kvalitetnu utakmicu, pobijedim i to me tjera da idem dalje'', zaključuje u razgovoru za Bljesak.info 20-godišnja studentica i odbojkašica Glorija Šudić.

Kopirati
Drag cursor here to close