Pobjeda u drugom krugu

Gianni Infantino novi predsjednik FIFA-e

Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2016. u 17:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Izvanrednom kongresu izabran je novi predsjednik svjetske krovne nogometne organizacije FIFA-e. To je Švicarac Gianni Infantino.

Infantino je u drugom krugu izbora koji su se održali u Zurichu pobijedio bahreinskog šeika Salmana Bin Ibrahim Al-Khalifu koji je u prvom krugu imao tri glasa manje od Infantina (88:85).

Švicarski odvjetnik Gianni Infantino (45) je glavni tajnik UEFA-e od 2009., a iza sebe ima 15 godina iskustva u različitim nogometnim administracijama. Istaknuo se prijedlogom da u budućnosti na svjetskim prvenstvima sudjeluje 40 reprezentacija umjesto 32, kao što je sada slučaj, javlja N1.

U utrci za za predsjednika FIFA-e bili su još Francuz Jerome Champagne, jordanski princ Ali bin al-Hussein, te Južnoafriikanac Tokyo Sexwale.

Podsjetimo, bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter suspendiran je na šest godina iz nogometnog svijeta, zabranjene su mu sve nogometne aktivnosti i obavljanje funkcija u nogometnim organizacijama, zbog sumnjive transakcije po kojoj je FIFA Platiniju isplatila 1,8 milijuna eura za savjetničke poslove početkom 2000-tih godina. Blatter je kažnjen i s 50.000 švicarskih franaka, a Platini s 80.000

Blatter je prošle godine odstupio sa mjesta predsjednika FIFA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close