Red Bull Cliff Diving

Gary Hunt: Rekli su da ne mogu pobijediti na Starom mostu

Nakon Švicarske i Danske, Gary Hunt je prošlog vikenda u Mostaru zabilježio treću uzastopnu pobjedu ove sezone
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2018. u 16:33 Bljesak.info
Pobjednički skokovi Red Bull Cliff Divinga 2018.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Red Bull Cliff Diving natjecanju prošlog vikenda u Mostaru pobijedili su Gary Hunt i Adriana Jimenez, a Britancu je za rukom pošlo i nešto što nikome do sada nije - zabilježio je drugu pobjedu na Starom mostu, priopćili su iz Red Bulla.

Nakon Švicarske i Danske, Gary Hunt je prošlog vikenda u Mostaru zabilježio treću uzastopnu pobjedu ove sezone, čime je izbio na čelo ukupnog poretka prvenstva. Također je postao prvi skakač koji je dva puta pobijedio na Starom mostu. Sljedeći izazov je osvajanje titule, jer niko ko je do sada pobjeđivao u gradu na Neretvi, nije te godine postao prvak.

''Prošle godine su mi rekli da nikad nisam pobijedio u skokovima s mosta. Ove godine su mi rekli da niko nije dva puta pobijedio u Mostaru. Također su mi rekli da nikad niko nije pobijedio ovdje i osvojio titulu. Znači, ostao mi je još samo jedan zadatak'', izjavio je Hunt nakon pobjede u Mostaru.

Kako navode u Red Bullu, ako je netko stvoren da obara rekorde i pomjera granice, onda je to Hunt. Ovaj čudesni skakač osvojio je čak šest od dosadašnjih devet Red Bull Cliff Diving prvenstava i na pragu je osvajanja sedme titule. Jedini je skakač koji je nastupio na svakom natjecanju (71), rekorder po broju pobjeda (33), te vlasnik najtežeg skoka ikad izvedenog sa 27 metara visoke platforme - trostrukog salta sa četiri vijka.

Početkom sezone našao se u izuzetno ozbiljnoj skakačkoj i rezultatskoj krizi, i to uslijed mentalne blokade. No, kao pravi šampion, uspio se vratiti u velikom stilu.

''Bio je to najizazovniji trenutak moje karijere. Imao sam problem sa 'gubljenjem' u zraku pri izvođenju vijaka, i počelo se sve češće događati da napravim vijak viška. Morao sam uzeti dugu pauzu i vratiti se osnovama, posjetio sam psihologa i polako, ali sigurno, predrodio sam to'', kaže Hunt, i dodaje: ''Ali, ono što vas ne ubije, ojača vas. Sada osjećam da sam na vrhuncu.''

Na posljednjem natjecanju sezone, 23. rujna u Polignano a Mareu (Italija), imat će težak zadatak. Iako je sa 810 bodova lider prvenstva, njegov najveći rival u utrci za titulu, Steven LoBue (SAD), za njim zaostaje svega 20 bodova. Identična je situacija i u prvenstvu žena, gdje Jimenez vodi sa 650 bodova, a 20 manje ima aktualna prvakinja Rhiannan Iffland (Australija), priopćeno je.

Situacija u poretku prvenstva nikada nije bila ovako tijesna, što garantira žestoku finalnu borbu za titule na natjecanju u Italiji za dva tjedne.

Kopirati
Drag cursor here to close