Boks

Fury nokautirao Wildera i ponovno postao prvak svijeta!

Završio je jedan od najiščekivanijih boksačkih okršaja posljednjeg desetljeća! U veličanstvenoj atmosferi lasvegaške MGM Grand Arene Tyson Fury (30-0-1) u potpunosti je uništio Deontaya Wildera (42-1-1) i preuzeo njegov tron u teškoj kategoriji.
Sport / Ostali sportovi | 23. 02. 2020. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fantastičan meč odboksao je Fury koji je izdominirao sada već bivšeg prvaka i tehničkim nokautom u sedmoj rundi stigao do WBC i The Ring pojaseva, piše FightSight.hr.

Od samog početka dugoiščekivanog revanša 'Kralj Cigana' pokazao je da ovoga puta ne želi ništa prepustiti sucima (prvi susret završio neodlučeno). Pritisnuo je Fury od prve sekunde Wildera, konstantno napadao i natjerao Amerikanca da praktički čitav meč odradi u rikvercu!

Jedan takav pritisak 'Brončani Bombarder' jednostavno nije izdržao. Previše je toga Tyson pogađao, nekoliko puta uzdrmao svog protivnika, a u trećoj rundi i po prvi puta natjerao suca na brojanje Wilderu. Bili su to teški trenuci za 34-godišnjaka iz Alabame koji je ipak nekako dočekao kraj te dionice.

Nastavak borbe donosi nove napade Furyja, Wilder prima sve više udaraca i sve teže diše, a u petoj rundi dolazi do novog brojanja. Američki teškaš jedva stoji na nogama, no ponovno preživljava rundu u kojoj je, spomenimo i to, Furyju oduzet bod zbog spuštanja Wilderove glave.

Nastavlja se teško razdoblje za Wildera koji ne izgleda nimalo dobro, a u sedmoj rundi, nakon jedne serije Furyja, to prepoznaje i njegov kut te sucu daje znak za prekid borbe.

Deontay je odmah krenuo negodovati, ali njegova ljutnja nije dugo trajala jer mu je vrlo brzo objašnjeno kako su Furyjevu kišu udaraca zapravo zaustavili njegovi treneri. I na tome im, s obzirom na viđeno, nitko ne može zamjeriti...

Jedna od najljepših sportskih priča

Nakon što je 2015. godine šokirao svijet i detronizirao legendarnog Vladimira Klička, Fury se u noći sa subote na nedjelju ponovno vratio na teškaški tron i ispisao jednu od najljepših sportskih priča.

Podsjetimo, 206 centimetara visoki div iz Manchestera nikad nije u ringu izgubio svoje titule osvojene u meču ukrajinskim velikanom. Bez njih je, naime, ostao izvan borilišta i to zbog duge i teške borbe s depresijom, alkoholom i drogom, piše FightSight.hr..

Sada je to crno razdoblje iza njega, a pred njim su novi izazovi. A što slijedi? Taj bismo odgovor mogli dobiti uskoro. Kao dvije najzanimljivije opcije nameću se veliki okršaj s Anthonyjem Joshuom za ujedinjenje svih titula i treći susret s 'Brončanim bombardrom' koji je u ovom susretu doživio prvi poraz u karijeri i tako ostao bez 11. uzastopne obrane naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close