Svečano

FOTO | Posušje nagradilo najbolje sportaše

Jukić je naglasio da će sve one pojedince i klubove koji budu išli ovim stopama znati prepoznati i nagraditi.
Sport / Ostali sportovi | 06. 02. 2024. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano uručivanje godišnjih priznanja najboljim sportašima, sportskim kolektivima i zaslužnim sportskim djelatnicima u općini Posušje održano je u utorak u općinskoj vijećnici.

Nagrade su uručene temeljem izbora Upravnog odbora Sportskog saveza općine Posušje.

Prepoznali trud

Na ovom događaju, kojeg tradicionalno zajednički organiziraju Sportski savez i Općina Posušje, obratio je se novi predsjednik Sportskog saveza općine Posušje Ante Jukić, koji je u svom govoru istaknuo problem nedostatka tjelesne aktivnosti kod djece te je ovim putem poslao poruku roditeljima da upisuju djecu u razne sportove i da ih potiču na tom putu.

Foto: PR / Uručena priznanja najboljim sportašima Posušja 

Jukić je naglasio da će sve one pojedince i klubove koji budu išli ovim stopama znati prepoznati i nagraditi.

Čestitao je svim dobitnicima priznanja na vrhunskim rezultatima koji su na ponos cijelom Posušju, a zaključio je kako se naporan rad i trud zaista uvijek isplate.

Načelnik Ante Begić je također čestitao svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, prošlu godinu ponosno nosili i pronosili ime općine Posušje.

"Sportaši i klubovi su na cijelom svijetu i u svakoj sredini najveći promotori svojega mjesta, i na tome vam od srca zahvaljujem", istaknuo je načelnik Begić.

Kazao je kako će Općina Posušje uvijek podržavati dobre sportske rezultate, a najavio je i nastavak potpore razvoju sporta i ostvarivanju dobrih rezultata.

Foto: PR / Uručena priznanja najboljim sportašima Posušja 

Najbolji od najboljih

"Svake godine u proračunu povećavamo izdvajanja za sport kroz Sportski savez, kako bi vaši uspjesi ostali na vrhunskoj razini. Proteklih godina smo dosta sredstava ulagali u sportsku infrastrukturu, pogotovo kad je riječ o stadionu Mokri Dolac ali i stadionu u Rakitnu. Stvarat ćemo još bolje uvjete i našim košarkašima i onim sportovima koji koriste našu veliku sportsku dvoranu jer smo ove godine predvidjeli 200.000 KM za potpunu rekonstrukciju parketa. Isto tako, s višim razinama vlasti sudjelujemo u izgradnji novih prostorija taekwondo doma, a u sklopu nove osnovne škole gradit će se i nova dvorana, tako da će svi oni klubovi koji nisu imali dovoljno prostorija i termina u postojećim objektima, napokon imati uvjete za rad".

Begić je nazočnima poručio i kako će idalje svima biti na raspolaganju, kao što je to bilo i dosad te im je poželio puno uspjeha u ovoj godini.

U ime svih dobitnika nazočnima se obratila najbolja seniorka za 2023.godinu Ivana Galić, koja je između ostaloga zahvalila Sportskom savezu i Općini Posušje na nesebičnoj podršci i pomoći.

Foto: PR / Uručena priznanja najboljim sportašima Posušja 

U svom govoru poslala je poruku svim mladim športašima, kazavši kako sportski put nije lagan i u njega treba mnogo ulagati, ali da se trud i upornost na kraju itekako isplate, nadodavši da nikad ne odustanu.

Imena dobitnika:

Najbolja kadetkinja u 2023. je Ivana Čamber iz Karate kluba Posušje, a najbolji kadet Darko Bašić iz HŠK-a Posušje.

Priznanje za juniorku godine dobila je Lucija Landeka iz ŽNK Inter, a najbolji junior je Ivan Miloš iz Kickboxing kluba Vitez Mile Bošnjak.

U konkurenciji seniora priznanje je dobila Ivana Galić iz Karate kluba Posušje, a za najboljeg seniora proglašen je Dominik Begić iz HŠK-a
Posušje.

Najboljom momčadi proglašen je ŽNK Inter.

Vinko Begić iz HŠK-a Posušje dobio je posebno priznanje kao zaslužni sportski djelatnik.

Priznanja su uz načelnika Begića i predsjednika Sportskog saveza Jukića dobitnicima uručivali i predsjednik Općinskog vijeća Mario Knezović, tajnik Sportskog saveza općine Posušje Damir Ramljak te članovi UO Sportskog saveza općine Posušje Frano Grbeša i Robert Jurišić.

Foto: PR / Uručena priznanja najboljim sportašima Posušja 
Kopirati
Drag cursor here to close