Prošetali smo s planinarima

FOTO | Izlet na brdo Mikuljača: Šetnja i grah o kojima će se još pričati!

Građani svih generacija laganom šetnjom zaputili su se ka brdu Mikuljača, a za dobru atmosferu bili su zaduženi članovi Male planinarske škole HPD Prenj 1933 Mostar.
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2024. u 12:45 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su planinari HPD Prenj 1933 objavili poziv na izlet na brdo Mikuljača kod Mostara teško da su mogli pretpostaviti da će ih dočekati ovakav odaziv građana.

Čak 235 građana odazvalo se na njihov poziv i krenulo put brda Mikuljača, a među njima i ekipa portala Bljesak.info.

Organizacija na nivou 

Naime, članovi HPD Prenj javnosti su obznanili kako su markirali 60-ak kilometara staze oko Mostara, a među njima i onu ka brdu Mikuljača.

Odlučili smo provjeriti kakvo je stanje na terenu, a ugodnih 15 stupnjeva posvjedočilo je kako je pred nama lijep dan.

HPD Prenj je svim građanima, koji su to željeli, organizirao prijevoz. Tako su autobusi u jutarnjim satima prevezli sve izletnike iz grada u Iliće.

Dobre organizacije ni na ovom izletu nije manjkalo, a vodiči Stanice planinarskih vodiča Mostar uz podršku članova HGSS Mostar pobrinuli su se da se svi osjećaju sigurno.

Građani svih generacija laganom šetnjom zaputili su se ka brdu Mikuljača, a za dobru atmosferu bili su zaduženi članovi Male planinarske škole HPD Prenj 1933 Mostar.

Foto: Bljesak.info / Šetnja markiranom stazom

Uz smijeh, pjesmu i pokoje: "Koliko još?", šetnja je bila iznimno ugodna.

Idealna za šetnje 

Staza koju su markirali članovi HPD Prenj dovoljno je lagana da je prilagođena svim uzrastima, a opet dovoljno izazovna da nije dosadna.

Planinari su se pobrinuli da je ona dostupna svim građanima, a idealna je za lagane šetnje s obitelji i ljubimcima.

Foto: Bljesak.info / Zlata na vrhu

Izgubiti se je gotovo nemoguće. Kažemo 'gotovo' jer je ipak potrebno obratiti pažnju na markacije, ali i info table sa znakovima na raskrižju staze.

Podsjetimo, ova staza markirana je u okviru projekta Mostar "Prostori koji pokreću", financiranog od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, koji implementira organizacija "People in Need".

Kakva je situacija na terenu provjerio je i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Julian Reilly, koji se pridružio građanima u ovom jednodnevnom izletu.

Cijelim putem izletnike je pratila predivna priroda, a na dijelovima i panoramski pogled na Mostar.

Foto: Bljesak.info / Stiglo proljeće!

Fino se i jelo 

Pogled s vrha, također nije razočarao. Odmah pri dolasku na 650 metara nadmorske visine uslijedio je red fotografiranja, red najukusnijih sendviča iz ruksaka, ali i najboljih zdravica.

Osmijesi izletnika posvjedočili su kako ni ovaj izlet u organizaciji HPD Prenj nije razočarao. Povratak nazad bio je, očekivano, značajno lakši i brži nego dolazak.

Na kraju puta izletnike je, kao nagrada, dočekao tradicionalno najbolji planinarski grah. Tražile su se repete, ali nije nedostajalo mjesta za jednako ukusne kolače.

Foto: Bljesak.info / Planinarski grah

"Vratili smo sve što smo potrošili", kroz smijeh su nam kazali izletnici.

Ponovno je HPD Prenj opravdao očekivanja građana, ali i podigao ljestvicu u organizaciji jednodnevnih izleta za građanstvo.

"Želimo još ovakvih izleta", moglo se čuti među zadovoljnim mnoštvom.

Dobra organizacija i ovaj put je odigrala najznačajniju ulogu, a izletnici su sretni i puni dojmova otišli kućama. 

Foto: HPD Prenj 1933 Mostar Facebook / Šetnja na brdo Mikuljača 
Kopirati
Drag cursor here to close