Kup Federacije BiH

Finale prije finala: Odbojkašice Kule dočekuju Slobodu

Sloboda i Kula Gradačac igrale su i u prošlogodišnjem finalu kada su trijumfirale Tuzlanke rezultatom 3:1.
Sport / Ostali sportovi | 11. 10. 2017. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polufinalni susreti Kupa Federacije BiH za odbojkašice igraju se danas, a sastaju se Kula Gradačac- Sloboda i Smeč (Lukavac) - Ilidža.

Stručnjaci procjenjuju da je susret premijerligaških ekipa iz Gradačca i Tuzle ''finale prije finala'', jer se u drugoj utakmici sastaju Lukavčanke i Ilidžanke koje nastupaju u Superligi FBiH.

Sloboda i Kula Gradačac igrale su i u prošlogodišnjem finalu kada su trijumfirale Tuzlanke rezultatom 3:1.

Sloboda je sjajno startala u novoj sezoni. Nakon pobjede u četvrtfinalu Kupa FBiH protiv Smeča iz Širokog Brijega (3:1), u 1. kolu Premijer lige slavila je u gostima protiv Modriče (3:1), što je malo tko pretpostavljao s obzirom na to da je ekipa pretrpjela brojne promjene i osjetno je podmlađena.

Promjena je bilo i na kormilu ekipe gdje sada u tandemu rade Mensur Malović i Nihad Zahirović.

''U našoj ligi, a tako je i u Kupu, svatko može pobijediti svakoga. O večerašnjem polufinalu ne razmišljam posebno, jer me zanima samo moja ekipa. Reći ću samo to da je Kula Gradačac dovela veliki broj igračica, na platnom spisku imaju ih čak 17, kao i profesionalnog trenera koji se bavi samo vođenjem ekipe'', kaže za Fenu trener Slobode Malović.

Pobjede u četvrtini finala Kupa i u 1. kolu Premijer lige BiH zabilježile su i igračice Kule Gradačac. Stiče se dojam da je Kula Gradačac favorit u ovoj utakmici.

''Naša ekipa je vrlo mlada, ali među njima vlada izuzetno pozitivna atmosfera. Promijenjena je koncepcija igre, drukčiji je pristup, proširen je naš stručni stožer, tako da ćemo na terenu vidjeti kako stoje stvari'', zaključio je Malović.

Umjesto u Gradačcu, susret Kula Gradačac – Sloboda igra se u Pelagićevu od 18.30.

Drugi polufinalni susret Kupa FBiH između Smeča i Ilidže igra se u Sportskoj dvoraani u Lukavcu od 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close